چگونه خمیر پیتزا درست کنیم؟
چگونه خمیر پیتزا درست کنیم؟ پیتزا در بین فست فودها محبوب تر از بقیه است. و میتوان گفت سالم تر زیرا هم می توان خمیر آن را در خانه درست کرد و هم موادی را به آن اضافه کرد که سالم تر باشد.
مثلا استفاده از سوسیس و کالباس خانگی، پنیز پیتزا خانگی ، سس گوجه خانگی و حتی فلفل دلمه و قارچ ارگانیک. برای درست کردن خمیر پیتزا کافیست آرد، نمک، خمیر مایه و آب در دسترس داشته باشد و کمی حوصله.
پنیر پیتزا مطهر – 2 کیلوگرم
روش هایی برای تهیه خمیرپیتزا
پیتزا یکی از غذاهای محبوب و خوش طعم است که خیلی از افراد از خوردن این غذا لذت می برند .
پیتزا را میتوانید به راحتی از فروشگاهها و یا رستوران ها و فست فودی ها تهیه کنید .
مقاله پیشنهادی: قیمت پارچه حریر گلدار
اما می توانید خودتان نیز آن را در خانه بپزید و از کیفیت و سلامت آن اطمینان کامل داشته باشید .
یکی از قسمتهایی از پیتزا که شما میتوانید آن را در خانه تهیه کنید خمیر پیتزا است که در طعم و عطر پیتزا خیلی تاثیر دارد .
پودر خمیر پیتزا رشد مقدار 480 گرم
خمیرپیتزا را میتوانید از سوپرمارکت ها به طور آماده و بسته بندی تهیه کنید اما درست کردن آن در خانه هم کار سختی نیست .
مقاله پیشنهادی: الگوی کلاه آشپزی ساده
یک پیتزای خوب و خوش طعم دارای یک خمیر خوب و با کیفیت است هست برای اینکه بتوانید این خمیر عالی را برای تهیه پیتزا ، تهیه کنید در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه خمیر های پیتزا را در خانه برایتان شرح دهیم .
برای تهیه خمیر پیتزا نیاز به آرد سفید و خمیر مایه دارید .
خمیر مایه ضامن – 100 گرم
می توانید از روغن مایع یا روغن پخت و پز در تهیه خمیر استفاده کنید اما روغن زیتون هم ضرر کمتری دارد هم طعم بهتری را به خمیر شما می دهد .
مواد دیگری که در تهیه خمیر پیتزا نیاز دارید شکر و نمک و مقداری آب ولرم است .
مقاله پیشنهادی: سرم مو چی خوبه
برای تهیه خمیر ابتدا باید آرد را چندین بار الک کنید و آن را در یک ظرف بزرگ و گود بریزید که برای مراحل بعدی آرد به بیرون از ظرف نریزد تا بتوانید آن را به راحتی با مواد دیگر ترکیب کنید .
روغن زیتون خالص سرخ کردنی و پخت و پز تصفیه شده و بدون بو دلوین- 500 میلی لیتر
به هیچ وجه بدون الک کردن از آرد استفاده نکنید و سعی کنید الک کردن آرد را چندین بار انجام دهید . زیرا هنگامی که آرد را الک میکنید بین بافت آرد منافذ هوا ایجاد میشود و این باعث میشود که یک خمیر باکیفیت و خوب به دست بیاید و خمیر به خوبی پف کند .
مقاله پیشنهادی: چگونه رنگ لباس سفید را برگردانیم
پس از انجام مرحله الک کردن آرد باید خمیر مایه را آماده کنید .
میتوانید خمیر مایه را به طور آماده از نانوایی ها بخرید و یا می توانید از خمیر مایه خشک استفاده کنید .
آرد سفید گندم رشد مقدار 900 گرم
خمیر مایه آماده نیاز به آمادگی از جهت شما ندارد اما همین مایه خشک را باید با مقداری آب ولرم مخلوط کنید و در یک جای گرم و دور از نور آفتاب قرار دهید تا عمل کند .
مقاله پیشنهادی: بهترین مارک فلافل آماده
میتوانید به خمیر مایه مقدار شکر هم اضافه کنید و سپس کمی به آن استراحت دهید .
بهترین زمان برای عمل کردن خمیر مایه ده دقیقه پس از ترکیب خمیر مایه با آب است و اگر دراین زمان خمیر مایه عملکرد از کیفیت آن اطمینان حاصل کنید و بدانید که خمیرمایه خوبی تهیه کرده اید اما در غیر اینصورت خمیرمایه کیفیت خوبی ندارد و خمیر خوبی به شما نخواهد داد .
شکر سفید دولیتل – 2.7 کیلوگرم
در مرحله بعد نمک و شکر را به آرد اضافه کنید و خمیر مایه را نیز به مواد افزوده و خوب مخلوط کنید .
حالا باید به مواد آب اضافه کنید تا کم کم حالت خمیری بگیرند .
مقاله پیشنهادی: خرید سنتور
برای این کار در قسمت وسط آرد یک گودی ایجاد کنید و در آن قسمت کم کم آب را اضافه کنید و با دست ورز دهید .
عمل اضافه کردن آب به آرد را آرام آرام و کم کم انجام دهید زیرا در غیر این صورت ممکن است حجم زیادی از آب را در ظرف بریزید و خمیر شود پس این کار را کم کم انجام دهید .
نمک دریایی ید دار دانه ریز دلفین – 900 گرم
اگر خمیر تان شل شد باید خمیر را خیلی ورز بدهید و اصلاً به خمیر شل آرد اضافه نکنید زیرا اضافه کردن آرد به خمیر باعث می شود که کیفیت آن از بین برود .
پس از اینکه مواد به خوبی مخلوط شدند روغن مایع و روغن زیتون را به مواد اضافه کنید و باز هم ، هم بزنید .
قبل از ورز دادن نهایی خمیر مقداری روغن یا آرد به کف دست هایتان بمالید و سپس عمل ورز دادن را انجام دهید تا خمیر به دستتان نچسبد .
روغن مایع آفتابگردان حاوی ویتامین دی و ای لادن – 1.35 کیلوگرم
سپس یک سطح صاف را آرد پاشی کنید و خمیر را روی آن قرار بدهید و به آرامی و با دقت و دهید .
ورز دادن خمیر باید حتما با کف هر دو دست را یکی از دستان شما انجام شود و ورز دادن با خمیر باعث می شود که کیفیت نهایی خمیر به خوبی نشود .
ورز دادن خمیر باید حدود ۵ تا ۸ دقیقه طول بکشد .
پودر خمیر پیتزا تستا – 5 کیلوگرم
پس از این مرحله در این ظرف مناسب مقداری آرد بپاشید یا دیواره ها و کف ظرف را با روغن چرب کنید و خمیر را در آن ظرف قرار دهید و روی ظرف را با یک پارچه نمدار بپوشانید .
ظرف را به مدت ۴۵ دقیقه یا ۱ ساعت در یک محیط گرم و تاریخ قرار دهید تا خمیر مایه برای کل خمیر عمل کند و به خوبی پف کند .
خمیر مایه سبزفام – 100 گرم بسته 2 عددی
پس از این مرحله برای اینکه بفهمید خمیر عمل آمده و به اصطلاح ور آمده یا خیر باید به حجم خمیر توجه کنید .
اگر حجم خمیر دو برابر حجم اولیه آن شده باشد یعنی خمیر خوب عمل آمده است .
پس از این مرحله دوباره یک سطح صاف را آرد پاشی کنید و خمیر را روی آن قرار دهید و آن را خوب ورز دهید تا پیش از آن بخوابد و به حجم اولیه برگردد .
آرد سفید گندم زرماکارون – 900 گرم
سپس خمیر را با وردنه یا دست پهن کنید .
اکنون خمیر شما آماده است و به مقدار لازم می توانید از آن بردارید و برای تهیه پیتزا استفاده کنید .
در تهیه خمیر پیتزا می توانید از خمیر مایه هم استفاده نکنید .
اگر خمیر مایه در دسترس ندارید و نمی خواهید از آن استفاده کنید بهتر است بیکینگ پودر را جایگزین حمیر مایه کنید و مقداری بکینگ پودر به مواد خمیر پیتزا اضافه کنید .
بیکینگ پودر گلها – 140 گرم
البته در تهیه خمیر پیتزا با بکینگ پودر به مقداری سرکه و شیر هم نیاز دارید .
در ادامه بیشتر راجع به روش تهیه خمیر پیتزا بدون خمیر مایه صحبت خواهیم کرد .
در این روش هم باید آرد سفید را چندین بار الک کنید و در یک ظرف مناسب بریزید .
سپس مقداری آب ولرم را با شیر و روغن مخلوط کنید و این مواد را در قسمت گودی آرد بریزید .
شیر کم چرب میهن – 1 لیتر
بیکینگ پودر را در یک ظرف بریزید و به آن سرکه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کف کند .
سرکه به عنوان یک فعال کننده برای بکینگ پودر عمل میکند و باعث میشود بکینگ پودر کار مخمر یا خمیر مایه را در آرد انجام دهد .
حالا سرکه و بکینگ پودر را به آرد اضافه کنید و کمکم با دست مواد را مخلوط کرده و ورز بدهید .
دقت کنید خمیری که تهیه می کنید باید کاملاً چسبناک باشد .
سرکه سفید وردا مقدار 3500 گرم
وقتی مواد به خوبی با هم مخلوط شدند خمیر را در یک ظرف مناسب بریزید و روی آن را بپوشانید و حدود نیم ساعت استراحت دهید تا عمل بیاید .
پس از عمل آمدن آن را روی یک سطح آرد پاشی شده بریزید و خوب ورز دهید .
حالا خمیر شما آماده است و می توانید برای پخت انواع پیتزا از این خمیراستفاده کنید .
آرد سفید گندم تستا – 900 گرم
خمیر های پیتزا از نظر مواد تشکیل دهنده با هم تفاوت چندانی ندارند اما از لحاظ قطر ممکن است تفاوتهایی داشته باشند .
برای مثال خمیر پیتزای ایتالیایی خیلی نازک است .
در واقع خمیر پیتزای ایتالیایی به عنوان یک خمیر رژیمی در پیتزا های رژیمی مصرف میشود .
برای تهیه خمیر پیتزای ایتالیایی همه موادی که در مراحل قبلی گفتیم را آماده می کنید و مراحل فرد را انجام می دهید اما در مرحله پخش کردن خمیر باید خمیر را خیلی نازک کنید .
پودر خمیر پیتزا ایتالیایی هانی کو – 480 گرم
البته نازک بودن همه نباید به اندازهای باشد که هنگام پخت خیلی خشک شود و یا بسوزد زیرا این موارد در طعم پیتزا اثرگذاراست .
اما یک نوع دیگر از خمیر های پیتزا خمیر پیتزای آمریکایی است که کاملا بر عکس خمیر پیتزای ایتالیایی می باشد .
خمیر پیتزای آمریکایی خیلی ضخیم است و حتی در بعضی از موارد مانند یک پایه برای پیتزا می باشد .
در تهیه خمیر پیتزای آمریکایی می توانید یک تغییر در مواد اولیه به وجود بیاورید و آن هم این است که به موادی که برای تهیه خمیر پیتزا با هم مخلوط میکنید یک یا دو عدد تخم مرغ هم اضافه کنید .
اضافه کردن تخم مرغ به خمیر باعث حجم بیشتر و درنتیجه ضخامت و کلفتی خمیر پیتزای آمریکایی میشود و به این صورت کیفیت بهتری هم خواهد داشت .
البته کیفیت خمیر پیتزا به مواد اولیه و طرز تهیه خمیر بستگی دارد و ضخامت و کلفتی خمیر در طعم پیتزا خیلی موثر نیست.
توجه داشته باشید که برای تهیه خمیر های ضخیم تر نیازی به آرد بیشتر نیست زیرا اگر حجم آرد از حدی فراتر برود کیفیت خمیر را کم می کند .
پودر خمیر پیتزا هانی کو – 480 گرم
اگر از خمیری که تهیه کردید مقداری اضافه آمد می توانید آن را در فریزر نگهداری کنید .
به این صورت که کافیست خمیر را در یک پلاستیک فریزر یا فویل پلاستیکی قرار دهید و در یک ظرف دربسته در فریزر نگه دارید .
اگر میخواهید حجم خمیری که تهیه می کنید را تغییر دهید باید در تمامی مواد اولیه تهیه خمیر پیتزا تغییر ایجاد کنیم و تغییر حجم خمیر تنها با کم و زیاد کردن آرد اتفاق نمی افتد .
کیسه فریزر البرز پلاستیک کد101 بسته 250 عددی
دقت کنید که مقدار آب یک میزان ثابت نیست و باید آب را تا حدی به آرد اضافه کنید که خمیر نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد.
هنگامی که خمیر را ورز می دهید به جای این که دستانتان را دائم به آرد آغشته کنید می توانید از ابتدای کار مقداری روغن به دستانتان بمالید تا راحتتر کارتان را انجام دهید .
خمیر مایه ای که برای تهیه خمیر پیتزا استفاده می کنید باید تازه باشد زیرا مانده بودن خمیر مایع به طور کلی کیفیت خمیر پیتزا را خراب میکند .
پنیر پیتزا موزارلا 202 – 500 گرم
هنگامی که همه را تهیه و آماده کردید می توانید آن را به تنهایی در فر قرار دهید تا مقداری نیم پز شود و سپس مواد و پنیر پیتزا را روی آن قرار دهید .
در غیر این صورت نیز می توانید خمیر را در ظرف پخش کنید و مستقیماً پنیر و مواد را روی آن قرار داده و سپس در فر بپزید .
تهیه خمیر پیتزا در خانه کار سختی نیست و با کمی تجربه می توانید به راحتی یک خمیر خوب و با کیفیت برای تهیه یک پیتزای لذیذ آماده کنید .