چگونه شیره خرما درست کنیم؟
چگونه شیره خرما درست کنیم؟ شیره خرما از فراورده های بسیار پر خاصیت و مقوی خرما است. این فراورده انرژی بالایی را به بدن می رساند و برای پیشگیری و درمان برخی از بیماری ها بسیار مفید است. شیره خرما را میتوان در خانه و به صورت طبیعی تولید کرد.
شیره خرما شیررضا – 900 گرم
همه آنچه باید درباره شیره خرما و خواص آن بدانید.شیره خرما از مواد غذایی مغذی است و اگر در وعده صبحانه میل شود ، انرژی بالایی به بدن می رساند.
مقاله پیشنهادی:خرید بند کفش اورجینال
در این مطلب با خواص مضرات شیره خرما ، نحوه درست کردن ان را برای شما شرح می دهیم .
شیره خرما دمباز – 930 گرم
طبع شیره خرما:
شیره خرما طبع گرم و خشک دارد و بهترین نحوه استفاده از ان برای تمامی مزاج ها جوشاندن ان با سرکه است و تحت عنوان سرکه شیره از ان یاد میشود .
شیره خرما ممتاز کارمیسن – 800 گرم
خواص شیره خرما:
ویتامین های موجود در شیره خرما
مقاله پیشنهادی:کانال دستگاه جوش دست دوم
شیره خرما دارای پروتئین، قند طبیعی مواد معدنی و ویتامین هایی مانند B1، B2، B3 و B5 و همچنین A1 و C است که با میل کردن ان دیگر به مولتی ویتامین ها نیازی نیست . شیره خرما دارای قندهای طبیعی مانند گلوکز، ساکارز و فروکتوز است و برای میان وعده و صبحانه بسیار عالی است .
شیره خرما رازقی – 850 گرم
شیره خرما برای تامین انرژی بدن:
مصرف شیره خرما انرژی زیادی را به بدن می رساند . همچنین در بالا رفتن یادگیری کودکان نیز مفید است .
مقاله پیشنهادی:راهنمای خرید کانسیلر
فواید شیره خرما
شیره خرما رازقی – 400 گرم
شیره خرما برای درمان یبوست:
شیره خرما حاوی فیبر است که فیبر سبب ملین شدن ان و پیشگیری از یبوست می کند .
مقاله پیشنهادی:کولر آبی ارزان
شیره خرما برای سلامت دستگاه گوارش:
شیره خرما شیررضا – 450 گرم
شیره خرما باکتری های درون دستگاه گوارش را فعال تر می کند که سبب سلامت و بهبودی دستگاه گوارش میشود.
مقاله پیشنهادی:محافظ پله کودک
شیره خرما برای درمان شب کوری:
شیره خرما. حاوی کاروتنوئید و ویتامین A است ، از شب کوری با علائمی مثل خشکی چشم و افزایش خطر ابتلا به عفونت دارد ، پیشگیری میکند و سبب بهبود بینایی میشود.
شیره خرما شیررضا – 550 گرم
شیره خرما زایمان را آسان تر می کند:
مصرف شیره خرما در دوران حاملگی ، سبب باز شدن دهانه رحم میشود و باعث زایمان راحت تر میشود.
مقاله پیشنهادی: قیمت بدنه دوچرخه
شیره خرما برای درمان کم خونی:
شیره خرما دارای آهن و اسید فولیک زیادی است و در درمان کم خونی بسیار موثر است . اهن طبیعی درون شیره خرما سبب بالا رفتن میزان گلبول های قرمز خون میشود.
شیره خرما ممتاز کارمیسن -420 گرم
شیره خرما برای رفع خستگی و ضعف:
شیره خرما مملو از ویتامین های گروه ب می باشد ، این ویتامین ها برای تعادل اعصاب، برطرف شدن خستگی و ضعف بسیار موثر هستند . همینطور شیره خرما دارای منیزیم و فسفر است ، سبب شادابی و نشاط افراد و بهبود سلول های عصبی میشود.
شیره خرما آسمان 330 گرم
شیره خرما برای افزایش وزن:
اگر لاغر هستید و دلتان می خواهد وزنتان بیشتر شود ، شیره خرما را در برنامه غذاییتان بگنجانید . کالری شیره خرما بسیار زیاد است و خوردن مداوم ان باعث اضافه وزن میشود .
شیره خرما دلوکا-250گرم
شیره خرما مناسب برای پوست:
شیره خرما مملو از ویتامین C و D می باشد که روی الاستیک پوست اثر خوبی دارد و پوست را صاف می کند. شیره خرما ویژگی ضد پیری دارد و از جمع شدن ملانین در بدن جلوگیری می کند. ولی گ شیره خرما طبع گرمی دارد و اگر با گرمی دیگر مثل ارده مصرف شود، سبب جوش های زیر پوستی در صورت خواهد شد .
خرما کبکاب ساغر – 1250 گرم
شیره خرما برای افزایش قوای جنسی:
شیره خرما باعث تقویت و افزایش قوای جنسی میشود . همینطور مواد مغذی بسیار در شیره خرما سبب بالا رفتن استقامت جنسی در بدن میشود .
خرما رایان ساغر – 580 گرم
شیره خرما برای افزایش رشد موها:
شیره خرما مملو از آهن می باشد و به بیشتر شدن گردش خون در بدن و زیر پوست کمک میکند و در نتیجه گردش خون فولیکول مو بهبود می یابد و با بهبود فولیکول رشد موها بیش تر میشود.
شیره خرما برای تقویت و استحکام استخوانها:
شیره خرما حاوی کلسیم و منیزیم است، که در سلامت ، تقویت و استحکام استخوان بسیار مفید می باشد . شیره خرما ویژگی ضد التهاب دارد و برای افرادی که بیماری آرترزو و التهاب مفاصل دارند ، در ارام بخشی درد مفاصل و دردهای روماتیسمی مفید است.
خرما مضافتی ساغر – 630 گرم
شیره خرما کاهنده کلسترول خون:
شیره خرما بسیار کم چرب است و اصلا کلسترول ندارد . پس با مصرف به اندازه ان کلسترول بالای خون را تا حد زیادی کاهش دهید .
خرما کبکاب ایوان -1200 گرم
شیره خرما غنی از پروتئین:
شیره خرما منبع عظیمی از پروتئین است که برای تناسب عضلات و ماهیچه ها موثر است . اگر اهل ورزش هستید برای رسیدن پروتئین به بدنتان پیش از ورزش ، شیره خرما میل کنید . کالری بالایی را در کنار پروتیین مناسب به بدن شما می رساند.
دیگر خواص شیره خرما:
شیره خرما حاوی پتاسیم و منگنز است.خوردن شیره خرما در صبح با صبحانه یا شیر ولرم، باعث تقویت سلول های عصبی خواهد شد.خوردن شیره خرما باعث درمان مشکلات گوارشی و شکل گیری تجمع باکتری های مفید در روده خواهد شد .
خرما پیارم دمباز – 1000 گرم
شیره خرما برای تقویت قلب مفید است شیره خرما به دفع سموم از کبد کمک میکند.شیره خرما در درمان گلودرد، تب و سرماخوردگی موثر است.
نحوه مصرف شیره خرما :
بعضی افراد این ماده غذایی مقوی را در صبحانه سرو می کنند که انرژی انها را در طول روز تامبن می کند . مصرف شیره خرما در میان وعده نیز بسیار توصیه می شود. برخی نیز برای پخت کیک ، حلوا، شربت به جای شکر شیره خرما می ریزند . به جای مضرات شکر از خواص شیره خرما بهره می گیرند .
روش تهیه شیره خرما:
شیره ی خرما به دو شیوه صنعتی و سنتی درست می شود:
روش صنعتی تهیه شیره خرما :
در شیوه صنعتی شیره خرما با آب و اجرای حرارت، مواد جامد محلول در آب میوه ی کاملاً رسیده انواع گوناگون گ خرما به نام علمی Phoenix dactylifera از گروه Palmacea حاصل میشود.
روش سنتی تهیه شیره خرما:
شیوه جوشاندن (روش گرم):
خرما را در قابلمه های بدون درب می ریزند و هم اندازه خرما اب اضافه می کنند .ترکیب آب و خرما را روی شعله می گذارند تا شیره در آب حل و یکدست شود .
هنگامی که شیره به اندازه کافی غلیظ شد ، شیره را صاف می کنند و ان را در ظرف های پلاستیکی یا حلب های فلزی ریخته و نگهداری می کنند .
2- تهیه شیره در حوضچه های سیمانی (روش سرد):
در حوضچه هایی که 1 الی 5/1 متر از سطح زمین بالاتر است خرما را می ریزند.
به خرما ها فشار وارد می کنند تا از سوراخی که در کف حوضچه درست کرده اند ، شیره بیرون بیاید و ان را گرد اوری می کنند .
3 – تولید شیره خرما به طریقه حصیر:
در این روش خرما را در سبد حصیری که از برگ خرما درست میشود ، می ریزند .شیره خرما به دلیل فشار خرماها بر روی همدیگر از درزها و فواصل حصیر بیرون می اید .
ابرادهای تهیه شیره خرما شیره خرما به روش سنتی:
در روش های سنتی بهداشت در تولید و بسته بندی به کار گرفته نمیشود .شیره درست شده رنگ تیره ای دارد .بازدهی تولید کم است.شیره خرما غلیظ نیست .مزه شیره خرما به دلیل وجود املاح معدنی ناخواسته در آن خوب نیست .
ویژگی های شیره خرما با کیفیت :
رنگ شیره خرما:
رنگ شیره خرما مرغوب شفاف است و در شرایط طبیعی و سالم حاصل میشود .
PH:
میزان مطلوب PH شیره ی خرما باید 3/4 – 5/3 باشد.
مواد جامد محلول در آب:
میزان مطلوب مواد جامد محلول در آب در شیره خرما باید حدود 73-67 درصد باشد.
خاکستر در شیره خرما:
مقدار خاکستر در شیره خرما باید ببشتر از 5/1 درصد نباشد.
قند:
قندهای احیا کننده شیره خرما:
قندهای احیا کننده درون شیره خرما باید 58 درصد باشد.
قند غیر احیا:
میزان فروکتوز به نسبت گلوکز در شیره باید دست کم 7/0 باشد.میزان قند غیر احیا بر حسب ساکاروز موجود در شیره خرما باید حداکثر 4 درصد باشد.
طعم و بو شیره خرما:
شیره خرما باید فاقد هر نوع طعم و بوی که دراثر سوختگی، تخمیر، ترشیدگی و کپک زدگی ایجاد میشود ، باشد .
موارد احتیاط شیره خرما:
شیره خرما برای افراد دیابتی بسیار ضرر دارد . ولی مصرف کم آن به علت مواد قندی طبیعی مجاز است . شیره خرما طبع گرمی دارد خوردن ان با مواد غذایی گرم ، برای افرادی که مزاج شان گرم است در طب سنتی سبب جوش صورت و غلبه صفرا میشود .
این ماده غذایی مفید برای افراد چاق و کم تحرک به علت داشتن کالری بالا ضرر دارد .
چگونه شیره خرما درست کنیم :
حال که با خواص شیره خرما اشنا شدید ، اگر دوست دارید خودتان این فراورده را در منزل درست کنید ، باید بدانید کار سختی نیست و در زیر ما نحوه درست کردن شیره خرما را در خانه به شما اموزش می دهیم .
مواد لازم
آب جوش : به اندازه وزن خرما
خرمای بدون هسته و کلاهک به میزان دلخواه
طرز تهیه شیره خرما
نخست باید خرماها را خوب بشویید و بعد آن ها را از وسط دو نیم کنید و هسته های خرما را بیرون بیاورید و بعد داخل قابلمه ای مناسب همراه اب جوش بریزید و فرصت دهید تا خرماها حدود نیم ساعت داخل اب جوش باشند .پس از طی این زمان ، ان را روی شعله گاز بگذارید و تا زمانی که به جوش اید شعله زیاد باشد و پس از ان شعله را کم کنید و ۵ دقیقه دیگر تا وقتی که خرماها نرم شوند ، فرصت دهید روی حرارت باشد . سپس خرماها را از روی شعله برداشته و بگذارید خرماها نیم ساعت دیگر درون اب جوش باشند .
بعد خرماها را در داخل صافی قرار دهید و با دست به خرماها را آرام آرام فشار وارد کنید تا شیره خرما جدا شود و از صافی بیرون رود ، حواستان باشد که پوست و گوشت خرما از صافی رد نشود.سپس شیره را مجددا صاف کنید و دوباره روی شعله گذاشته تا جوش بزند و به غلظت برسد و ان را مرتب هم بزنید تا نسوزد و ته نگیرد.
نکات مهم برای تهیه شیره خرما
اگر شیره رقیق باشد و غلظت اش کم باشد ، کپک میزند .ماندگاری شیره خرما در جای خشک و خنک و در درون ظرف در بسته یک سال است .اگربا خرمای خشک قصد درست کردن شیره را دارید ، باید زمان بیشتری حرارت ببیند .
کیفیت نهایی و رنگ شیره به نوع خرما و میزان حرارت ان بستگی داردترجیحا از خرماهای که شیره زیاد دارند ، شیره درست کنید .اگر شیره بسیار غلیظ و سفت شد ، ان را روی حرارت گذاشته مقداری اب جوش به ان اضافه کنید تا جوش بزند و به غلظت مورد نظر برسد.اگر شیره رقیق باشد می توان آن را دوباره روی حرارت گذاشت تا به قوام مطلوب برسد .