چگونه ماهی درست کنیم ؟
چگونه ماهی درست کنیم ؟ ماهی ها انواع مختلفی دارند که هر کدام طعم مخصوص به خود را دارد. یکی از دغدغه های بانوان در پخت ماهی این است که آن را جوری درست کنند که له نشود. برخی ماهی را قبل از پخت در آبلیمو و ماست میخوابانند و آن را طعم دار میکنند برخی نیز ماهی را با آرد سرخ میکنند.
ماهی کپور نقره ای دودی کیان ماهی خزر بسته 1 عددی
مواد لازم برای درست کردن ماهی:
- ماهی
- ادویه
- سرکه
ماهی شوریده چشم درشت منجمد بیستون – 600 گرم
سایر مواد نیز در ادامه ذکر شده اند.
برای طعم دار کردن ماهی ، شیوه های مختلفی وجود دارد . ماهی در هر بخش از ایران به خصوص شمال و جنوب که غذای اصلی مردم این منطقه است به شیوه خاص خود پخته میشود . در این مقاله ما برای اینکه ماهی شما از دفعات پیش خوش طعم تر شود چندین شیوه مزه دار کردن آن را بیان میکنیم .
ماهی کیلکا کیان ماهی خزر – 500 گرم
ماهی را مزه دار کنید :
یکی از راه های فهمیدن ماهی تازه و کهنه بوی آن است . ماهی کهنه بوی بسیار ناخوشایندی دارد در صورتی که ماهی تازه بو ندارد . اگر ماهی را به صورت بسته بندی در بسته های سلفون کشیده می خرید برای اطمینان از تازگی آن با انگشت روی سلفون فشار دهید اگر جای انگشت روی گوشت ماهی باقی ماند ماهی کهنه است و اگر سفت بود ماهی تازه است .
مقاله پیشنهادی:قیمت دستگاه جوش ارزان
ماهی قزل آلا شکم خالی تازه مهیا پروتئین – 1 کیلوگرم
شناخت ماهی : ماهی تازه بدنی براق دارد . اگر بخشی ازبدن ماهی بدون فلس بود با فلس ماهی در اثر دست کشیدن کنده شده آن ماهی کهنه است . راه دیگر تشخیص ماهی تازه و کهنه رنگ آبشش ها است اگر آبشش ماهی قرمز روشن باشد تازه و اگر قهوه ای باشد قطعا کهنه است . چشم های مات و فرو رفته نیز حاکی از ماهی کهنه است .
مقاله پیشنهادی:بهترین مارک رژگونه خارجی
استیک ماهی شیر منجمد بیستون – 600 گرم
مزه دار کردن ماهی : بهترین شیوه برای از بین بردن بوی زعم ماتز طعم دار کردن آن با مواد مختلف است . یکی از متداول نرین روش های مزه دار کردن ماهی ترکیب پودر زعفران ، زردچوبه ، پودر سیر ، نمک ، فلفل سیاه است که گاهی آرد سفید را نیز به این ترکیب می افزایند.
مقاله پیشنهادی:کولر بارا bara br3500
فيله ماهي سيباس منجمد مهيا پروتئين – 700 گرم
عم دار کردن روغن سرخ شده : شما می توانید به جای اینکه ماهی را مزه دار کنید ، روغن اش را مزه دار کنید پس از داغ شدن روغن تابع ، زنجبیل ورقه خ تازه یا مقداری از پودر آن را به روغن اضافه کنید . اگر زنجبیل تازه گذاشته آید کمی منتظر بمانید تا زنجبیل ها سرخ شوند .
مقاله پیشنهادی: نرده محافظ کودک ارزان
سرکه قرمز سرکه قزوین – 500 میلی لیتر
طعم دار کردن و سرخ کردن ماهی : پس از آماده کردن ماهی در اندازه های دلخواه ، آنها را خوب خشک کنید و بعد روی گوشت ماهی نمک و چند قطره آبلیمو بریزید . سپس ماهی را آرد پاشی کنید به نحوی که لایه نازکی روی بدن ماهی آرد بنشیند . آن را در تابه سرخ کنید .
مقاله پیشنهادی: بهترین مارک دوچرخه
پودر سیر سبزنام-400گرم
شیوه دیگر مزه دار و سرخ کردن ماهی این است که ماتز را در آرد سفید گذاشته سپس در مایه تخم مرغ بگذارید درون مایه تخم مرغ نیز نمک و فلفل و حتی زعفران اضافه کنید و پس از اینکه تخم مرغ به همه جای ماهی رسید روی سطح ماهی پودر ارد سوخاری بزنید و سرخ کنید .
آب کردن یخ ماهی : برای اینکه یخ ماهی فریز شده باز شود کمی شیر در یک ظرف بریزید،ماهی را در آن گذاشته تا کم کم به آن ذوب شود . شیر هم بوی زهم ماهی را میگیرد و هم طعم آن را بهتر میکند .
نکات مهم برای خوش مزه شدن ماهی :
اول از همه ماهی تازه بخرید ، یکی از شیوه های تشخیص ماهی تازه این است که آن را در ظرف پر آبی قرار دهید ، اگر روی آب شناور ماند تازه است و اگر کف آب رفت ماهی کهنه است .
شیر کم چرب پروتئین – 946 میلی لیتر
در حین پاک کردن فلس های ماهی برای اینکه مدام از دبستان لیز نخورد روی سطح کارتان کمی نمک بپاشید و ماهی را روی سطح کارتان به آسانی تمیز کنید.برای اینکه طعم ماهی بهتر شود و آن را در اصطلاح مزه دار کنید ،ماهی را اول فیله و قطعه قطعه کنید ، بعد در شیر و پیاز خلالی ۳ ساعت قرار دهید ، بعد در آبکش ، آبکش کنید ، و با نمک و فلفل طعم دار کنید و روی آن آرد سوخاری بزنید و سپس سرخ کنید.
زعفران سحرخیز – 4.608 گرم
برای مزه دار کردن گوشت ماهی پیش از سرخ شدن می توانید ماهی را با ترکیب آرد ، نمک، فلفل ، زردچوبه ، ادویه ماهی آغشته کنید و بعد آن را سرخ کنید .اگر قصد آب پز کردن ماهی را دارید برای اینکه از هم نپاشد، در آب جوش کمی سرکه و نمک بریزید و ماهی را در آن بگذارید تا بپزد .
زنجبیل ناساب ضامن – 150 گرم
برای اینکه ماهی حین سرخ شدن متلاشی نشود اول قسمت بدون پوست آن را در روغن سرخ کنید و سپس از سمت پوست دار سرخ کنید تا از متلاشی شدن آن جلوگیری کنید .
شیوه پخت ماهی شوریده : ماهی شوریده از بهترین ماهی های دریای جنوب ایران است و یک گوشت لطیف دارد و اغلب در جنوب آن را به صورت شکم پر یا سرخ شده مصرف میکنند . برای در کردن شکم ماهی باید از قسمت کمر باز شود نه شکم .
آرد سفید گندم تستا-900 گرم بسته 3 عددی
بهترین مخلوط برای مزه دار کردن ماهی ،مخلوط زعفران، نمک، فلفل سیاه و سرکه است .برای جلوگیری از چسبیدن پوست ماهی به کف ظرف هنگام سرخ شدن ، ماهی را در ظرف های نچسب مثل سیلیکونی یا تفلون بپزید .یا ابتدا ظرف را کمی چرب کنید ،کمی آرد سمولینا یا آرد سوخاری درست کف ظرف بریزید .
پودر دارچین ضامن – 100 گرم
یک راه آسان برای نچسبیدن ماهی در هر ظرفی این است که کمی نمک کف آن بپاشید و اجازه دهید ظرف و روغن خوب داغ شود .برای از بین بردن بوی ماهی از دست نیز ، دست های تان را با محلول سرکه. آب و نمک شستشو کنید .
راهنمای خرید و پخت ماهی :
ماهی یک آبزی آشنا برای همه ماست و غذای سنتی شب عید ما ایرانیان است . تنوع ماهی ها بسیار بالاست و همین باعث سر در گم شدن ما در حین خرید شده است و نمیدانیم ازمیان نوع بالای ماهی ها حلوا ، سنگسر ، شوریده. کپور شیر ، سفید ، هوکی ، ماهی پرورشی ، آزاد ، رودخانه ، دریا …. کدام یک را بخریم .
زردچوبه گلپارس – 500 گرم
یا اینکه نمیدانید بهترین روش پخت ماهی کدام است که هم خواصش از دست نرود و هم اینکه خوشمزه باشد . ماهی را کبابی کنید ؟ در فر بپزید ؟ سرخ کنید ؟ ابپز کنید ؟
چه ماهی را می توان شکن پر کرد ؟ برای مزه دار کردن ماهی چه ادویه و ترکیبی بهتر است ؟
چکار کنیم ظاهر ماهی حین پخت به هم نریزد ؟
پاپریکا – 100 گرم
نخست لازم است یک مسأله را برای شما. پشت کنیم و آن این است که خرید ماهی منجمد به دلیل پول است و یا ارزش غذایی کمی دارد و مزه اش از دست رفته است یک تفکر اشتباه است .اکثر ماهی های جنوب برای اینکه به سایر شهرها ارسال شود. حتما باید یخ زده شوند و ماهی های شمالی نیز که قرار است به شهر های دورتر ارسال شوند نیز از این قاعده مستثنی نیستند ،
اگر در جایی دورتر از جنوب ماهی تازه و فاقد یخ جنوب را دیدید ، بدانید که یخ ماهی منجمد را باز کرده و آب روی آن ریخته اند تا تازه جلوه کند و این کار از لحاظ بهداشتی و سلامت اصلا مناسب نیست .پس اگر در محلی دور از خاستگاه ماهی ها زندگی میکنید سراغ ماهی منجمد بروید .
آرد سوخاری هاتی کارا مقدار 300 گرم
اگر ماهی های یخ زده به شیوه صحیح انجماد شوند هم مواد مغذی آسان حفظ میشود و هم اینکه کیفیت ،تازگی و لطافت بافت ماهی در فرایند منجمد شدن از بین نمی رود .
ماهی های تازه ای که لابلای یخ ها در فروشگاه ها میبینید مشخص نیست که از صید آنها چند روزی گذشته است برای بازکردن یخ ماهی منجمد یک روز پیش از مصرف آن را در یخچال بگذارید یا یخ آن را در مایکرو فر با کنید . اگر در دمای محیط قرار دهید خونابه زیادی از آن خارج و در نتیجه خواصش کم میشود .
فیله ماهی حسون شارین – 700 گرم
چه ماهی بخریم و بخوریم ؟
این سوال بسیار کلی است و شما باید آن را بر اساس ذائقه و خواسته تان خریداری کنید .
اگر ماهی های بدون تیغ را دوست دارید ، یکی از ماهی های خوشمزه و بدون تیغ ماهی شیر است . این ماهی را هم می توان کباب کرد ، هم اینکه در خورشت گذاشت و یا سوخاری و سرخ کرد . این ماهی سر سازید و ویتامین د است .
فیله ماهی شوریده منجمد زرافشان – 700 گرم
منشا این ماهی دریای جنوب ایران است و خوش نمک و خوش طعم می باشد . یکی دیگر ازکاهی های خوشمزه جنوب ماهی شوریده است که می توان آن را شکم پر با سبزی مخصوص و سیر و تمر هندی درست کرد یا کره دار نمود و سرخ کرد و ماهی خوش خوراک دیگر که تیغ های درشتی دارد و در آب های جنوب زیست می کند ماهی حلواست می توان با کمی آرد و نمک و زردچوبه آن را مزه دار و سرخ کرد و با سبزی پلو میل کرد .
ماهی حلوا نیز دارای دو نوع سفید و سیاه میباشد . که نوع سفید آن خوش طعم تر است . ماهی خوش طعم دیگر در شمال ایران یافت میشود ماهی کفال است نوع بزرگتر آن خوش طعم تر است . برای خوشمزه تر کردن آن را با آب نارنج مزه دار کنید .یکی دیگر از ماهی های خوش طعم جنوب که چرب است و قیمت مقرون به صرفه ای دارد ماهی سرخو است ،
مهمی سرخو بافتی لطیف و به رنگ صورتی و سفید دارد بوی زعم نمی دهد و آن را با سرخ می کند. یا کباب می کنند و گاهی نیز درون خورشت مخصوص جنوبیها قلیه ماهی می رسند . این ماهی برای درمان افسردگی نیز موثر است ولی اسید اوریک آن زیاد است .
این ماهی خود چندین گونه دارد و بهتر است نوع عینکی آن که پر از تیغ سفت و خشن است را خریداری نکنید .
یکی دیگر از ماهی خوشمزه جنوب و ایده آل برای خورش قلیه ماهی ،ماهی سنگسر است و با اینکه در خورش می پزد اصلا متلاشی نمیشود و شکلش حفظ میشود .
ماهی سالمون از ماهی های آزاد است که خواص ضد سرطانی دارد و دارای گوشت نارنجی رنگ است . این ماهی به دلیل داشتن هرینگ و سلنیوم فراوان در درمان باروری مردان مفید است و اسیدهای چرب مفید زیادی دارد و ماهی سالمون راهم به صورت شکم پر و هم سرخ شده پخت می کنند .
ماهی در خاصیت و خوشطعم دیگر که در همه نقاط ایران یافت میشود و امروزه بیشتر نوع پرورشی آن در دسترس است ماهی قزل الای خال قرمز و قزل الای رنگین کمانی است . این ماهی سرشار از امگا سه است ولی قزل الای آزاد و خال مخالی میان بیشتری امگا سه دارد .
این ماهی بیشتر به صورت سرخ شده سرو میشود یا اینکه در فر گریل میشود .
ماهی هوکی نیز مثل شیر از گونه های ماهی بدون تیغ است و آن را می توان فیله کرد و سپس سوخاری مرد و با خیال راحت خورد.ماهی تیلا پیلا نوع دیگر ماهی است که به دلیل اینکه نوع فیله و بدون تیغ آن در دسترس است طرفداران زیادی دارد این ماهی وارداتی است و زیستگاه آن اقیانوس است . این ماهی نسبت به سایر ماهی ها امگا سه کمی دارد و دارای دو نوع خط سیاه و صورتی است که خط صورتی آن خوش طعم تر است و می توان آن را کبابی ، سرخ و یا سوخاری کرد .
دو نوع ماهی ریز با تیغ نرم و نازک ماهی کیلکا و ساردین هستند که فورا پخته میشود و خوردن تیغ آن هیچ آسیبی به شما نمایند و برای شما مفید نیز است زیرا سرشار از کلسیم و فسفر است . این ماهی برای سالمندان و کسانی که پوکی استخوان دارند و یا به لبنیات آلرژی دارند بسیار مناسب است و بیشتر به شکل کنسرو شده در بازار موجود است .
ماهی که انتخاب می کنید نسبت به جثه استانداردش نباید خیلی ریز و یا خیلی بزرگ باشد . ماهی های دریا نسبت به نوع پرورشی املاح زیادتری دارد . ولی نوع پرورشی آن برای گروه در خطر مثل خانم های باردار به دلیل نداشتن جیوه و مواد آلوده شیمیایی بهتر است . ماهیهای جنوب نسبت به ماهی شمال تیغ کمتر و درشت تری دارند .اگر ماهی ها کم بو و با بوی زهم کمتر را می پسندید سراغ ماهی های سالمون، قزلآلای دریایی، سفید، هوکی، حلوا و هامور بروید .