خوراکی ‌ها

چگونه گز درست کنیم؟

چگونه گز درست کنیم؟ شیرینی ها سنتی همیشه بیشتر از بقیه شیرینی ها باب طبع و ذائقه ما ایرانی هاست. گز یکی از شیرینی های سنتی است که از قدیم در شهرهای اصفهان، یزدو تبریز درست می شده است. اما تمام این شیرینی های خوشمزه را به صورت خانگی نیز می توان درست کرد تنها کافیست مواد اولیه آن را تهیه کنیم.

گز لقمه پسته 40 درصد گز مظفری-400 گرم

چگونه گز درست کنیم؟
وزن
400 گرم
وزن بسته‌بندی
400 گرم
ابعاد بسته‌بندی
27x17x8 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
15/1080-1
نوع شیرینی
گز
سایر توضیحات
وزن خالص 400 گرم
نوع جعبه چوب شماره دوزی
تعداد تقریبی در جعبه 32 عدد
نوع بسته بندی داخل لفاف متالایز
نوع مغز پسته
نوع برش لقمه ای

اصفهان شهر پر جاذبه ای است از اثار معماری و باستانی آن مثل نقش جهان  چهلستون و زاینده رود که بگذریم سوغاتی ها و خوراکی های خوشمزه ای مثل گز دارد . محال است گذرتان به اصفهان بخورد و از  گزهای  خوشمزه اش بگذرید  . پیشینه گز را به دوره صفوی که دوران شکوه و عظمت اصفهان بوده است نسبت می دهند.

گز لقمه ای 35% پسته گز شیرین- 250 گرم

چگونه گز درست کنیم؟
وزن
250 گرم
وزن بسته‌بندی
735 گرم
ابعاد بسته‌بندی
34x24x3 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
15/10889
نوع شیرینی
گز , نوقا

گز انگبین ریشه گیاهی به اسم بته با درخت گز می باشد . این درخت درنواحی بختیاری و خوانسار درکوه پایه ها رشد می کند و ارتفاع ان تا دو متر هم می رسد

مقاله پیشنهادی: پالت چوبی از کجا تهیه کنیم

‌محصول  این درخت دانه های براق و زرد رنگی مثل ارزن است که  در پایان تابستان از ساقه های این درخت خارج میشود . باید این  دانه ها  ا پیش از بارش پاییزی چید .

گز لقمه 28 درصد پسته گز کرمانی مقدار 450 گرم

چگونه گز درست کنیم؟
وزن
450 گرم
وزن بسته‌بندی
500 گرم
ابعاد بسته‌بندی
30*20*5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
15/11398
نوع شیرینی
نوقا

مقاله پیشنهادی: خرید آویشن

برای چیدن این دانه ، پوست دباغی شده گوسفند را به نام دباله زیر درخت می گسترانند و با چوبی که سر کج یا عصا مانند دارد و ان را دگنک می خوانند ، ضرباتی به تنه درخت می زنند تا این دانه ها از تنه درخت جدا شود و روی دباله ریخته میشود .

گز لقمه 42 درصد پسته ویژه گز کرمانی – 450 گرم

چگونه گز درست کنیم؟
وزن
450 گرم
وزن بسته‌بندی
550 گرم
ابعاد بسته‌بندی
30x20x5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
15/12964
نوع شیرینی
نوقا
سایر توضیحات
ترکیبات : شکر، مغز پسته، آب، عسل، گلاب، ترنجبین، انگبین، سفیده تخم مرغ
غنی شده با ترنجبین و انگبین های گیاهی

مقاله پیشنهادی: وسایل آرایشی درست کنیم

این دانه ها پر از برگ و خس و خار و … است که ان را با الک  اهنی  مخصوصی الک کرده و دانه ها از الک رد میشوند  و خالصی ها داخل الک به جا می ماند .محصول این درخت را حدود ده بار در سال می چینند که هر چه بیشتر این محصول چیده شود محصول بعدی بی کیفیت تر است .

مقاله پیشنهادی: از بین بردن شفتگی برنج

بهترین محصول یا در اصطلاح گل محصول مرتبه اول است که به شکل گل رویش کرده است .

گز لقمه حبه ای 33 درصد پسته گز مظفری-200 گرم

چگونه گز درست کنیم؟
وزن
200 گرم
وزن بسته‌بندی
200 گرم
ابعاد بسته‌بندی
10x18x8 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
15/1080-3
نوع شیرینی
نوقا
سایر توضیحات
وزن خالص 200 گرم
نوع جعبه مقوایی
تعداد تقریبی در جعبه 24 عدد
نوع مغز پسته
نوع برش حبه ای
اندازه برش مکعب مربع با ابعاد 23x25x25 میلیمتر

ناخالصی های داخل غربال مثل برگ های درخت گز نیز مصارف پزشکی دارد و دور انداخته نمیشود .دانه های ارزن مانند و زرد رنگ این درخت بسیار پر ارزش اند  و باید برای از دست ندادن کیفیت پیش از بارشها  چیده شوند

مقاله پیشنهادی: تلویزیون سامسونگ چی بخرم

و همچنین در سال پر بارش ، این محصول بلا استفاده است و چیده نمیشود.گز سنتی و مرغوب را با این  این دانه ها ، شکر ،مغز پسته ، بادام ، و…. درست می کنند .

گز اردی 28 درصد مخلوط پسته و بادام گز کرمانی – 450 گرم

چگونه گز درست کنیم؟
وزن
450 گرم
وزن بسته‌بندی
600 گرم
ابعاد بسته‌بندی
32x21x3 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
15/13463
نوع شیرینی
نوقا

برخی  اوقات نیز درون گز ماده خنکی به اسم شیر خشت می افزایند و به  جای اب درون ان اب هندوانه می ریزند که البته این نوع گز سفارشی است و در گذشته نیز بازاری نبوده و برای سران ممالک به عنوان پیشکش فرستاده میشده است

مقاله پیشنهادی: املت چجوری درست کنم

.گز مرغوب با دانه درخت گز ، به علت قیمت بالا و کمبود ماده اولیه دیگر کم تولید میشود  .

شکر سفید دولیتل – 2.7 کیلوگرم

چگونه وکس صورت درست کنیم؟
وزن
2.7 کیلوگرم
وزن بسته‌بندی
2.7 کیلوگرم
ابعاد بسته‌بندی
25x20x6 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
34/19169
نوع شکر
سفید
نوع بسته‌بندی
فله

تولید کنندگان گز برای اینکه قیمت گز متعادل تر شود به جای دانه های درخت گز از ماده ای به اسم بادکا استفاده می کنند  که این ماده از سیب زمینی گرفته میشود .این گز اصلا طعم و کیفیت گز های اصلی را ندارد . گزی نیز در جعبه های فلزی به اسم گز انگشت پیچ نیز در بازار اصفهان وجود دارد که برای افراد سالمند مناسب است زیرا فاقد دانه های پسته و بادام است .

تخم مرغ تلاونگ بسته 15 عددی

چگونه همبرگر درست کنیم؟
وزن بسته‌بندی
717 گرم
ابعاد بسته‌بندی
24 × 14 × 8.5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
9350408071200
تعداد در بسته
15

تا چندین سال پیش برای تهیه گز یا باید گذر خودمان یا یکی از نزدیکانمان به اصفهان می افتد یا منتظر عید می ماندیم تا ان را در میان شیرینی های عید  خریداری کنیم . اما امروزه خوشبختانه گزهای باکیفیت و درجه یک اصفهان در همه سال و در همه شهرها به فروش می رسد و روش درست کردن خانگی ان هم در همه سایت ها و پیج های اینستاگرام در دسترس است ‌.

تخم مرغ حسام بسته 20 عددی

چگونه پیتزا پپرونی درست کنیم؟
شماره پروانه بهداشت
041109
تعداد در بسته
20

اگر شما به شیرینی پزی علاقه دارید ، در این مطلب با ما همراه شوید تا  طرز تهیه دو نوع گز را به شما اموزش دهیم .

طرز تهیه گز

در این بخش از مطلب  طرز تهیه گز لقمه ای و اردی را شرح خواهیم داد.

گلاب مرصاد – 1 لیتر

چگونه یخ تزیینی درست کنیم؟
حجم
1000 میلی‌لیتر
وزن بسته‌بندی
1040 گرم
ابعاد بسته‌بندی
9x25 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
40/10998
ارگانیک
بله

مواد لازم برای گز لقمه ای :

شکر : 250 گرم

گلوگز مایع:375 گرم

سفیده تخم مرغ : 5 عدد

گلاب مرغوب : 3 تا 4 ق غ

گلاب ربیع – 0.8 لیتر

چگونه یخ تزیینی درست کنیم؟
حجم
800 میلی‌لیتر
وزن بسته‌بندی
1308 گرم
ابعاد بسته‌بندی
28 × 7.5 × 7.5 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
-
سایر توضیحات
درجای خشک و خنک نگه‌داری شود

مفز دلخواه پسته ، بادام و یا فندق : 100 تا 150 گرم

آب : 3/4 پیمانه

آرد سفید : مقداری

طرز تهیه گز لقمه ای:

آرد سفید گندم گلستان – 900 گرم

چگونه سس قارچ درست کنیم؟
وزن بسته‌بندی
900 گرم
ابعاد بسته‌بندی
25 × 5 × 11 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
22/13009
شکل ماده غذایی
پودر
سایر توضیحات
- ارزش غذایی یک پیمانه آرد گندم نول (30 گرم):
- انرژی: 106 کیلو کالری
- قند: 0.21 گرم
- چربی: 0.37 گرم
- نمک: 0 گرم
- اسید های چرب ترانس: 0 گرم

نخست اجیل مورد نظرتان را روی شعله بدون روغن ، تفت دهید تا بو داده شوند و خامی شان گرفته شود.سپس اب و شکر را در یک قابلمه مسی ریخته و روی حرارت کم بگذارید تا شکر درون اب حل شود و اب نیز داغ شود ولی جوشیده نشود  .پس از اینکه شکر ذوب شد لیسک را به  مخلوط اب و شکر بریزید و با قاشق چوبی یا لیسک هم بزنید تا وقتی که این ترکیب کشدار بشود و یا نخ بدهد .‌

آرد سفید گندم تستا – 900 گرم

چگونه سس قارچ درست کنیم؟
وزن
900 گرم
وزن بسته‌بندی
905 گرم
ابعاد بسته‌بندی
15x5x28 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
39/13932
شکل ماده غذایی
آرد
ویژگی غلات
بدون گلوتن

در این فاصله سفیده تخم مرغ را هم با دور تند هم زن برقی آنقدر هم بزنید تا پف کند و حجمش دو برابر شود. بعد گلاب را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید.سپس سفیده تخم مرغ را با دور تند همزن انقدر هم بزنید و تا حجیم و پف دار شود و گلاب را به سفیده اضافه کرده و کمی هم بزنید  تا در ان حل شود .

گلوکز مایع – 500 گرم

چگونه گز درست کنیم؟
استان تولید
همدان
نوع نبات
نبات ساده
محل تولید
همدان
وزن
500 گرم

شهد اصلا نباید جوش بزند و دست از هم زدن ان بر ندارید . بهتر است روی شعله پخش کن با حرارت کم باشد .شهد را میان دو انگشت بگذارید انگشت ها را باز کنید اگر  کشدار بود یعنی اماده است .زمانی که شهد مهیا شد ، کمی از ان را درون سفیده بریزید تا دمایشان یکی شود و کمی هم بزنید و سپس سفیده را به شهد اضافه کنید و باید بع شکل پارویی هم زده شوند .

گلوکز مایع – 1000 گرم

چگونه گز درست کنیم؟
استان تولید
همدان
نوع نبات
نبات ساده
محل تولید
همدان
وزن
1000گرم

مهمترین بخش درست کردن گز همین مرحله است که به ان داغ زدن گفته میشود و با هم زن و دور تند مواد حدود ده تا پانزده دقیقه باید هم زده شوند . اواسط هم زدن چند بار ان را خاموش کنید و با قاشق چوبی ان را زیر و رو کنید تا ته نگیرند.این مرحله حدود دو ساعت طول می کشد تا گز اماده شود .

مغز بادام خام اکبر راستگو – 300 گرم

چگونه گز درست کنیم؟
وزن
300 گرم
وزن بسته‌بندی
315 گرم
ابعاد بسته‌بندی
14x11x7 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
16/10190-1

باید این مخلوط را مرتب هم بزنید و چون حرارت کم است و شعله پخش کن بگذارید تا دستتان خسته نشود و زمانی که مواد انقدر سفت شد که دیگر از قاشق جدا نشد ماده گز اماده است و ان را از روی حرارت بردارید .پس از خاموش کردن گاز ، مغز ها را درون ان بریزید و هم بزنید  تا در همه جای ان پخش شود .

مغز بادام درختی خام هیرشا – 200 گرم

چگونه گز درست کنیم؟
وزن
200 گرم
وزن بسته‌بندی
200 گرم
ابعاد بسته‌بندی
15x10x20 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
34/1108-5
ارگانیک
بله

اجازه دهید در دمای محیط خنک شود و دمایش معتدل شود بعد ان را به هر شکلی که دوست دارید برش دهید یا قالب بزنید . درون قالب را ارد پاشی کنید و بعد گز را قالب دهید .گز را ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید و سپس اماده سرو است .

طرز تهیه گز آردی:

مواد لازم:

شکر :1/2 پیمانه

مغز پسته خام مقدار 1 کیلوگرم

چگونه گز درست کنیم؟
وزن
1000 گرم
وزن بسته‌بندی
1014 گرم
ابعاد بسته‌بندی
26 × 15 × 2 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
34/1133

گلاب :1/4 پیمانه

گلوکز:1/4 پیمانه

پسته :پنجاه گرم

سفیده تخم مرغ :یک عدد

مغز فندوق اعلا نمکی هیرشا – 500 گرم

چگونه گز درست کنیم؟
وزن بسته‌بندی
500 گرم
ابعاد بسته‌بندی
15x10x25 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
34/1108-6
ارگانیک
بله

نکته : این مواد برای ۴نفر است .

تهیه گز حدود دو ساعت از وقت شما را خواهد گرفت .

طرزتهیه گز آردی:

مغز فندق خام اکبر راستگو – 250 گرم

چگونه گز درست کنیم؟
وزن
250 گرم
وزن بسته‌بندی
265 گرم
ابعاد بسته‌بندی
14x11x7 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
16/10190-1

اول ا شکر و گلاب را داخل قابلمه ای با هم مخلوط کرده و  روی حرارت ملایم قرار دهید تا  ذوب شود  در گلاب حل شود و به جوش اید .در زمانی که شهد شکر و گلاب اماده میشود، سفیده را با دور متوسط همزن هم بزنید تا دو برابر شود و پف کند .وقتی شهد گلاب به غلظت رسید  گلوکز را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا حدود 8 تا 10 دقیقه با هم بجوشند و مرتب هم بزنید تا شهد ابنباتی شکل شود و در میان  دو انگشت کشدار شود .

اگر چسبندگی شهد خوب بود و دو انگشت به سختی از هم باز شوند،  کمی از مواد را به  سفیده هم زده شده اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ترکیب شوند .سپس سفیده را درون شربت بریزید و با دور تند همزن با حرارت کم هم بزنید تا مواد گز مهیا شود و در این مرحله پسته ها را نیز اضافه کنید و کمی هم بزنید.

ظرفی را پر از آرد کنید و گزها  را با  دو قاشق بردارید و در ظرف آرد بغلطانید و با دست به هر شکلی که دوست دارید و یا به شکل گز آردی که گرد است در بیاورید.گزها را در ظرف دربسته به مدت دو ساعت در یخچال گذاشته  تا کمی سفت شوند. برای تازه ماندن گز ، داخل ظرف  گز کمی آرد بپاشید.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن