چگونه شفتگی برنج را بگیریم؟
چگونه شفتگی برنج را بگیریم؟برنج یکی از مهم ترین بخش های سفره غذایی ایرانی هاست. یکی از بدترین اتفاقاتی که میتواند برای برنج در مهمانی ها بیافتد شفته شدن آن است برای جلوگیری از شفته شدن برنج یا گرفتن شفتگی برنج راه هایی وجود دارد که در ادامه به شما خواهیم گفت.
برنج طارم ممتاز گلستان – 10 کیلوگرم

حتما در زمان پختن برنج ، متوجه شفتگی و خمیر شدن ان شده اید ، خوردن برنج شفته باب مذاق ما ایرانی ها نیست و اگر این برنج برای مهمانی باشد که اوضاع بدتر است . اگر زمانتان زیاد است بهتر است از نو پلو درست کنید و با برنج شفته هم کبه عربی ، سوپ ،شیر برنج و … بپزید .ولی اگر وقت تان کم است و برنج شفته شده است ، بسیار نگران می شوید .
اگر برنج زیاد خمیر و شفته شود ، ان را نمی توان زنده و جدا از هم در اورد ، ولی راه هایی وجود دارد که ظاهر برنج بهتر شود . در زیر این راه ها را برایتان بیان می کنیم .
مقاله پیشنهادی :قیمت هیتر برقی غذا
- برنج را زیادی هم نزنید
اولین مسیله ای که هنگام مواجه شدن با برنج شفته باید رعایت کنید و از یاد نبرید ، هم نزدن ان است . با هم زدن دانه های برنج خردتر و شفته تر خواهد شد .
- برنج را آبکش کنید و روی آب سرد بریزید
اگر برنج همچنان اب دارد ولی نرم است هنوز ان را صاف نکرده اید یا کته است ، فورا ان را داخل ابکش بریزید و با اب خیلی سرد یا اب یخ شستشو دهید .با این کار لعاب برنج بیرون می رود و اب سرد کمک می کند که برنج خیلی نرم نشود.
مقاله پیشنهادی :سینی چوبی ارزان
- ته دیگ بیاندازید
اگر برنج خمیر شده حتما کف آن ته دیگ بگذارید (ته دیگ نان ، سیب زمینی ) سعی کنید یک ته دیگ عالی درست کنید. به این نحو که اگر کسی مقدار کمی برنج (به خاطر نرم و خمیری بودن آن) خورد ، همزمان با ان از ته دیگ استفاده کند. به غیر از این یک ته دیگ طلایی مهمانان را در تمرکز کردن روی نرمی برنج باز می دارد .
- به برنج روغن بدهید
روغن زیتون تصفیه بدون بو کارمیسن – 1.7 لیتر

مقاله پیشنهادی :رزین سختی گیر
حتما به خاطر مضرات روغن ، کالری بالای و و … روی برنج را روغن داغ نمی زنید ولی اگر برنج شما شفته شده است، مجبورید این کار را کنید.. روغن باید در تابه داغ داغ شود و دود که از ان بلند شد روی برنج بریزید . روغن داغ سبب جدا شدن دانه های برنج از هم میشود و شفتگی ان کمتر به چشم نیاید . البته مواظب باشید که روغن را نسوزانید چون مشکل دیگری برایتان ایجاد می کند و ان بوی سوختگی روغن روی برنج است .
مقاله پیشنهادی :تزیین حلوا
- به برنج به هیچ عنوان آب اضافه نکنید
برخی هنگام دم گذاشتن برنج ، برای بخار کردن و بهتر دم کشیدن روی ان اب می ریزند . ولی اگر برنج نرم و شفته است این کار را اصلا انجام ندهید . زیرا شفتگی برنج بن خاطر اب زیاد است و نباید روی ان اب هم افزود .
- در قابلمه را باز بگذارید
مقاله پیشنهادی :قیمت سرویس روحی
همه ما برای دم کردن برنج از درب قابلمه و دم کنی استفاده می کنیم تا برنج بخار کند ولی قضیه یرنج شفته فرق دارد . زمانی که برنج بخار کند، بخار به شکل قطره های اب روی برنج می نشیند که سبب شفته تر شدن ان میشود . درب قابلمه را باز یا نیمه باز گذاشته تا ابش بخار شود. خیالتان راحت باشد برنج شما با این شیوه نیز می پزد .
- از دم کنی استفاده نکنید
ست دم کنی 3 پارچه شمسه نگار مدل 001

مقاله پیشنهادی :روشویی کوچک ارزان
همانجور که در مطلب بالا نیز اشاره کردیم دمکنی سبب بخار افتادن پلو می شود، پس در زمانی که برنج شفته است از دم کنی استفاده نکنید .
- شعله را بیشتر کنید
با زیاد کردن حرارت تا حدی می توان ، اب اضافی داخل برنج را از بین برد و برنج مقداری زنده تر شود .ولی به این هم دقت داشته باشید که بوی سوختگی برنج بلند نشود .
- وقتی برنج آماده شد زیرش را خاموش کنید و اجازه دهید کمی سرد شود
برنج را بلافاصله پس از برداشتن از روی حرارت در ظرف نکشید و اجازه دهید چند دقیقه از داغی بیفتد و بخارش بیرون برود تا شفته گی اش کمتر شود .
- برنج را قالبی سرو کنید
قالب ژله طرح قلب مدل n058

برنج قالبی معمولا نسبت به برنج های دیگر نرم تر است . پس اگر برنج تان شفته شد ان را در قالب ژله گذاشته و برگردانید و قالبی سرو کنید .
چگونه از خمیر شدن برنج جلوگیری کنیم.
در اشپزی ایرانی پخت پلوی دان دان و زنده و در عین حال نرم یک اصل مهم است . ممکن است به هر دلیلی برنح شما خمیر یا شفته شود .
اکر برنج تازه برداشت شده باشد ، حتما شفته میشود ، اگر حرارت ان کم باشد و قل ریز بخورد ، شفته میشود و اینکه زمان جوش خوردن برنج اصلا ان را هم نزنید .
راههای جلوگیری از خمیر شدن برنج
ست دم کنی 3 تکه صبا طرح خالدار کد 126

احتمال دارد مثل همیشه برنج را خیسانده ، به موقع ابکش کرده اید ، اب اش کافی باشد و … ولی برنج در نهایت نرم و شفته است . برای اینکه این مشکل در طبخ برنج پیش نیاید موارد زیر را رعایت کنید :
برنج زمانی شفته و چسبنده میشود که بخار اب برنج در حال دم کشیدن به در قابلمه بر خورد می کند و راهی برای خروج ندارد ، دوباره به ان بر می گردد و سبب نرم شدن یا در اصطلاح شفته شدن برنج میشود .
اگر برنج را بدون دم کنی دم می کنید ، پس از پخت درپوش ان را بردارید ، تا بخار ان بیرون برود .
اگر نمی خواهید برنج سرد شود ، برای داغ ماندن روی ان را با یک دم کنی نخی بپوشانید . پارچه بخار را به خود جذب می کند و از ریخته شدن قطرات اب روی برنج ها جلوگیری می کند و دیگر برنجتان چسبناک و شفته نمیشود .
همینطور اگر برنج در زمان جوشیدن زیاد قل خورد و وا رفته شد ، با افزودن دویا سه قاشق ابلیمو از شفته گی ان ممانعت کنید
آبلیمو دریان دشت – 600 میلی لیتر

اگر با انجام تمام راهکارهای بالا باز هم برنجتان شفته و نرم است و ان را نمی خواهید سرو کنید . می توانید ان را در فریزر برای مدت طولانی و در یخچال برای چند روز نگهداری کنید و در وقت مناسب با ان غذاهای دیگری بپزید
شیوه استفاده از برنج شفته شده :
ماسالا یا برنج سرخ شده : برای درست کردن این غذا ، درون تابع روغن ریخته و روی شعله بگذارید ، سیر و پیاز و زنجبیل را همزمان با هم درون روغن ریخته و مواد ان را تفت دهید تا عطرشان بیرون بیاید . سبزیجات مثل نخود فرنگی و هویج نیز به این ترکیب اضافه کنید و کمی با هم تفت دهید ، سپس برنج را ارام ارام بع این مواد اضافه و مدام هم بنید تا وقتی که بخار زیادی ازتابه شما بلند شود ، برنج سرخ شده شما به راحتی اماده است . برنج شفته را دور نمی اندازید .
سیر خشک Fresh مقدار 500 گرم

پودر زنجبیل گلستان مقدار 55 گرم

نخود فرنگی منجمد نوبر سبز مقدار 400 گرم

کوکوی برنج: برای درست کردن کوکوی برنج به ۱ پیمانه برنج شفته ، ۲ پیمانه لوبیا چیتی ، ۱ پیمانه ذرت ، ۳ حبه سیر سرخ شده ، ۱٫۲ قاشق چایخوری زیره سبز, 1قاشق چایخوری نمک و مقداری ریحان ریز شده ، نیاز است . همه این مواد را خوب با هم ترکیب کنید و همانند کوکو در روغن سرخ کنید .
لوبیاچیتی آتریداد بهبهان -700 گرم بسته 5 عددی

ذرت کرالیچین – 300 گرم

زیره سبز – 100 گرم

ریحان بامیکا – 100 گرم

نمک تصفیه یددار طلوع وزن 1000 گرم بسته 3 عددی

شیربرنج : شیر برنج از دسرهای سنتی ایران است و طرز تهیه ان را همه بلدید با برنج شفته می توان یک شیر برنج عالی درست کرد .
کراکر ب نج : یک غذای دیکر با برنج شفته شده کراکر است . ان هم بدین نحو است که برنج را نازک داخل سینی فر پهن کنید . فر را روی دمای ۹۰ درجه سانتیگراد برای ۲ ساعت تنظیم کنید . پس از پخت ، ان را به چندین تکه کوچک برش دهید و سپس دو طرف ان را در روغن داغ سرخ کنید و میل کنید .
ست دم کنی 3 تکه مدل DA01

دم کنی هوم اند لایف مدل رامک طرح گل و گنجشک S25

آبلیمو ناجی – 420 میلی لیتر بسته 2 عددی

آبلیمو ناجی – 1300 میلی لیتر بسته 6 عددی
