خوراکی ‌ها

چگونه شفتگی برنج را بگیریم؟

چگونه شفتگی برنج را بگیریم؟برنج یکی از مهم ترین بخش های سفره غذایی ایرانی هاست. یکی از بدترین اتفاقاتی که میتواند برای برنج در مهمانی ها بیافتد شفته شدن آن است برای جلوگیری از شفته شدن برنج یا گرفتن شفتگی برنج راه هایی وجود دارد که در ادامه به شما خواهیم گفت.

برنج طارم ممتاز گلستان – 10 کیلوگرم

رنگ برنج
سفید
وزن
10 گرم
شماره پروانه بهداشت
34/18824
نوع برنج
ساده
عنوان برنج
طارمی
اندازه دانه
دانه کامل
سایر توضیحات
معطر
دست چینی از بهترین شالیزارهای ایران

حتما در زمان پختن برنج ، متوجه شفتگی و خمیر شدن ان شده اید ، خوردن برنج شفته باب مذاق ما ایرانی ها نیست و اگر این برنج برای مهمانی باشد که اوضاع بدتر است . اگر زمانتان زیاد است بهتر است از نو پلو  درست کنید و با برنج شفته هم کبه عربی ، سوپ ،شیر برنج و … بپزید .‌ولی اگر وقت تان کم است و برنج شفته شده است ، بسیار نگران می شوید .

اگر برنج زیاد خمیر و شفته شود ، ان را نمی توان زنده و جدا از هم در اورد ، ولی راه هایی وجود دارد که ظاهر برنج بهتر شود . در زیر این راه ها را برایتان بیان می کنیم .‌

مقاله پیشنهادی :قیمت هیتر برقی غذا 

  • برنج را زیادی هم نزنید

اولین مسیله ای که هنگام مواجه شدن با برنج شفته باید رعایت کنید و از یاد نبرید ، هم نزدن  ان  است . با هم زدن دانه های برنج خردتر و شفته تر خواهد شد .

  • برنج را آبکش کنید و روی آب سرد بریزید

اگر برنج همچنان اب دارد ولی نرم است هنوز ان را صاف  نکرده اید یا کته است ، فورا ان را داخل ابکش بریزید و با اب خیلی سرد یا اب یخ شستشو دهید .‌با این کار لعاب برنج بیرون می رود و اب سرد کمک می کند که برنج خیلی نرم نشود.

مقاله پیشنهادی :سینی چوبی ارزان

 

  • ته دیگ بیاندازید

اگر برنج خمیر  شده حتما کف  آن ته دیگ بگذارید  (ته دیگ نان ، سیب زمینی ) سعی  کنید یک ته دیگ عالی  درست کنید. به این نحو که  اگر کسی مقدار کمی  برنج (به خاطر نرم و خمیری بودن آن) خورد ،  همزمان با ان  از ته دیگ استفاده کند. به غیر از این  یک ته دیگ طلایی مهمانان را در تمرکز کردن روی نرمی برنج باز می دارد .

  • به برنج روغن بدهید

روغن زیتون تصفیه بدون بو کارمیسن – 1.7 لیتر

وزن
1.7 گرم
شماره پروانه بهداشت
1049/ظ/33
حجم
1.7
ارگانیک
بله
نوع ویتامین و مواد معدنی
ویتامین e
نوع بسته‌بندی
بطری
حالت روغن
مایع
موارد استفاده
سالاد و پخت و پز
نوع روغن
زیتون

مقاله پیشنهادی :رزین سختی گیر

حتما به خاطر مضرات روغن ، کالری بالای و و … روی برنج را روغن داغ نمی زنید ولی اگر برنج شما شفته شده است، مجبورید این کار را کنید.‌. روغن باید در تابه داغ داغ شود و دود که از ان  بلند شد روی برنج بریزید . روغن داغ سبب جدا شدن دانه های برنج از هم میشود و شفتگی ان کمتر به چشم نیاید . البته مواظب باشید که روغن را نسوزانید چون مشکل دیگری برایتان ایجاد می کند و ان بوی سوختگی روغن روی برنج است .

مقاله پیشنهادی :تزیین حلوا

  • به برنج به هیچ عنوان آب اضافه نکنید

برخی هنگام دم گذاشتن برنج ، برای بخار کردن و بهتر دم کشیدن روی ان اب می ریزند . ولی اگر برنج  نرم و شفته است این کار را اصلا انجام ندهید . زیرا شفتگی برنج بن خاطر اب زیاد است و نباید روی ان اب هم افزود .

  • در قابلمه را باز بگذارید

مقاله پیشنهادی :قیمت سرویس روحی

همه  ما برای دم کردن برنج از درب قابلمه و دم کنی استفاده می کنیم تا برنج بخار کند ولی قضیه یرنج شفته فرق دارد . زمانی که برنج بخار کند، بخار به شکل قطره های اب  روی برنج می نشیند که سبب شفته تر شدن ان میشود . درب قابلمه را باز یا نیمه باز گذاشته تا ابش بخار شود. خیالتان راحت باشد برنج شما با این شیوه نیز می پزد .‌

  • از دم کنی استفاده نکنید

ست دم کنی 3 پارچه شمسه نگار مدل 001

وزن بسته‌بندی
200 گرم
تعداد
سه عدد
جنس
پنبه
سایر توضیحات
سه عدد دمکنی
ابعاد 26x26، 32x32 و 36x36
جنس رویه مخمل
بالاترین کیفیت چاپ و تولید
رنگ ثابت

مقاله پیشنهادی :روشویی کوچک ارزان

همانجور که در مطلب بالا نیز اشاره کردیم دم‌کنی سبب بخار افتادن پلو  می شود، پس در زمانی که برنج شفته است از دم کنی استفاده نکنید .‌

  • شعله را بیشتر کنید

با زیاد کردن حرارت تا حدی  می توان ، اب اضافی داخل برنج را از بین برد و برنج مقداری زنده  تر  شود .‌ولی به این هم دقت داشته باشید که بوی سوختگی برنج بلند نشود .

  • وقتی برنج آماده شد زیرش را خاموش کنید و اجازه دهید کمی سرد شود

برنج را بلافاصله پس از برداشتن از روی حرارت در ظرف نکشید و اجازه دهید چند دقیقه از داغی بیفتد و بخارش بیرون برود تا شفته گی اش کمتر شود .

  • برنج را قالبی سرو کنید

قالب ژله طرح قلب مدل n058

ابعاد
22x18x5 سانتی‌متر
وزن
50 گرم
ارتفاع قالب
5 سانتی متر
جنس
پلاستیک
ویژگی‌های نظافتی
قابلیت شست‌وشو در ماشین ظرفشویی

برنج قالبی معمولا نسبت به برنج های دیگر نرم تر است . پس  اگر برنج تان شفته شد ان را در قالب ژله گذاشته و برگردانید و قالبی سرو کنید .

چگونه از خمیر شدن برنج جلوگیری کنیم.

در اشپزی  ایرانی  پخت پلوی دان دان و زنده و در عین حال نرم یک اصل مهم است . ممکن است به هر دلیلی برنح شما خمیر یا شفته شود .

اکر برنج تازه برداشت شده باشد ، حتما شفته میشود ، اگر حرارت ان کم باشد و قل ریز بخورد ، شفته میشود و اینکه زمان جوش خوردن برنج اصلا ان  را هم نزنید .

راه‌های جلوگیری از خمیر شدن برنج

ست دم کنی 3 تکه صبا طرح خالدار کد 126

ابعاد بسته‌بندی
40x40x4 سانتی‌متر
وزن بسته‌بندی
250 گرم
تعداد
سه عدد
جنس
پنبه
سایر توضیحات
مهمترین نکته در خرید این محصول نشان اصالت محصولات صبا میباشد که بر روی کالا الصاق شده و در تصاویر مشخص است .
عدم وجود این نشان به منزله تقلبی بودن کالا می باشد.

احتمال دارد مثل همیشه برنج را خیسانده ، به موقع ابکش کرده اید ، اب اش کافی باشد و … ولی برنج  در نهایت نرم و شفته است . برای اینکه این مشکل در طبخ برنج پیش نیاید موارد زیر را رعایت کنید :

برنج زمانی شفته و چسبنده میشود که بخار اب برنج در حال دم کشیدن به در قابلمه بر خورد می کند و راهی برای خروج ندارد ، دوباره به ان بر می گردد و سبب نرم شدن یا در اصطلاح شفته شدن برنج  میشود .

اگر برنج را بدون دم کنی دم می کنید ، پس از پخت درپوش ان را بردارید ، تا بخار ان بیرون برود .‌

اگر نمی خواهید برنج سرد شود ، برای داغ ماندن روی ان را با یک دم کنی نخی بپوشانید . پارچه بخار را به خود  جذب می کند و از ریخته شدن قطرات اب روی برنج ها جلوگیری می کند و دیگر برنجتان  چسبناک و  شفته نمیشود .

همینطور اگر برنج در زمان جوشیدن  زیاد قل خورد و وا رفته شد ، با افزودن دو‌یا سه قاشق ابلیمو از شفته گی ان ممانعت کنید

آبلیمو دریان دشت – 600 میلی لیتر

حجم
600
وزن بسته‌بندی
1000 گرم
ابعاد بسته‌بندی
6x6x26 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
2425/ظ/16

اگر با انجام تمام راهکارهای بالا باز هم برنجتان شفته و نرم است و ان را نمی خواهید سرو کنید . می توانید ان را در فریزر برای مدت طولانی و در یخچال برای چند روز نگهداری کنید و در وقت مناسب با ان غذاهای دیگری بپزید

شیوه استفاده از برنج شفته شده :

ماسالا یا برنج سرخ شده : برای درست کردن این غذا ، درون تابع روغن ریخته و روی شعله بگذارید ، سیر و پیاز و زنجبیل را همزمان با هم درون روغن ریخته    و مواد ان را تفت دهید تا عطرشان بیرون بیاید . سبزیجات مثل نخود فرنگی و هویج نیز به این ترکیب اضافه کنید و کمی با هم تفت دهید ، سپس برنج را ارام ارام بع این مواد اضافه و مدام هم بنید تا وقتی که بخار زیادی ازتابه شما بلند شود ، برنج سرخ شده شما به راحتی اماده است . برنج شفته را دور نمی اندازید .

سیر خشک Fresh مقدار 500 گرم

وزن
0.5 گرم
وزن بسته‌بندی
0.512 گرم
ابعاد بسته‌بندی
13 × 10 × 6 سانتی‌متر

پیاز قرمز Fresh مقدار 1 کیلوگرم

وزن
1 گرم

پودر زنجبیل گلستان مقدار 55 گرم

وزن
55 گرم
ابعاد بسته‌بندی
15 × 4 × 3 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
22/12185

نخود فرنگی منجمد نوبر سبز مقدار 400 گرم

وزن بسته‌بندی
400 گرم
ابعاد بسته‌بندی
5 × 18 × 20 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
36/17110
ماندگاری
12 ماه
سایر توضیحات
تهیه شده به روش انجماد سریع
ماندگاری در دمای 6- درجه سانتی گراد: یک هفته
ماندگاری در دمای 12- درجه سانتی گراد: یک ماه
ماندگاری در دمای 18- درجه سانتی گراد: تا تاریخ انقضا
ارزش غذایی در 85 گرم:
انرژی: 34 کیلوکالری
قند: 2.4 گرم
چربی: 0.6 گرم
نمک: 0.004 گرم
اسیدهای چرب ترانس: صفر گرم

کوکوی برنج: برای درست کردن کوکوی برنج به ۱ پیمانه برنج شفته ، ۲ پیمانه لوبیا چیتی ، ۱ پیمانه ذرت ، ۳ حبه سیر سرخ شده ، ۱٫۲ قاشق چایخوری زیره سبز, 1قاشق چایخوری نمک و مقداری ریحان ریز شده ، نیاز است  . همه این مواد را خوب با هم ترکیب کنید و همانند کوکو در روغن سرخ کنید .

لوبیاچیتی آتریداد بهبهان -700 گرم بسته 5 عددی

وزن
0.7 گرم
وزن بسته‌بندی
3.5 گرم
ابعاد بسته‌بندی
22x16 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
م خ/1303-1/56
ارگانیک
بله

ذرت کرالیچین – 300 گرم

وزن
300 گرم
وزن بسته‌بندی
350 گرم
ابعاد بسته‌بندی
16 × 10 × 6 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
12/1065-11

زیره سبز – 100 گرم

ارگانیک
بله
استان تولید
کرمان
ابعاد بسته‌بندی
18x11x3
محل تولید
تهران
وزن
100 گرم

ریحان بامیکا – 100 گرم

وزن
0.1 گرم
وزن بسته‌بندی
0.15 گرم
ابعاد بسته‌بندی
22 × 16 × 6 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
32/10754
شکل ماده غذایی
پاک‌شده
سایر توضیحات
-شسته و ضدعفونی شده
- ارزش غذایی در یک سهم ( 1.2 بسته)
انرژی: 36 کیلوکالری
قند: 0.85 گرم
چربی: 0.79 گرم
نمک: 0.56 گرم
اسیدهای چرب ترانس 0 گرم

نمک تصفیه یددار طلوع وزن 1000 گرم بسته 3 عددی

وزن
1000 گرم
ابعاد بسته‌بندی
3x12x24 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
34/12160
شکل ماده غذایی
پودر

شیربرنج : شیر برنج از دسرهای سنتی ایران است و طرز تهیه ان را همه بلدید با برنج شفته می توان یک شیر برنج عالی درست کرد .

کراکر ب نج :  یک غذای دیکر با برنج شفته شده کراکر است . ان هم بدین نحو است که برنج را نازک داخل سینی  فر پهن کنید . فر را روی دمای ۹۰ درجه سانتیگراد برای ۲ ساعت تنظیم کنید . پس از پخت ، ان را به چندین تکه کوچک برش دهید و سپس دو طرف  ان را در روغن داغ سرخ کنید و میل کنید .

سینی فر موج کد 8057714 سایز 35

ست دم کنی 3 تکه مدل DA01

ابعاد بسته‌بندی
40×35×2 سانتی‌متر
وزن بسته‌بندی
180 گرم
تعداد
سه عدد
جنس
پنبه
سایر توضیحات
ضخامت مناسب
پرشده با الیاف پلی استر
دقت در الگو و دوخت تمیز
استفاده از پارچه رنگ ثابت
قابل شستشو در ماشین لباسشویی
مقاوم در برابر حرارت

دم کنی هوم اند لایف مدل رامک طرح گل و گنجشک S25

ابعاد بسته‌بندی
40x30x2 سانتی‌متر
وزن بسته‌بندی
55 گرم
تعداد
یک عدد
جنس
پارچه
سایر توضیحات
قابل شستشو در ماشین
لباسشویی با دمای 40 درجه سانتیگراد
هنگام شستشو از سفید کننده استفاده نشود

آبلیمو ناجی – 420 میلی لیتر بسته 2 عددی

حجم
420
وزن بسته‌بندی
420 گرم
ابعاد بسته‌بندی
40x10x10 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
15/12605

آبلیمو ناجی – 1300 میلی لیتر بسته 6 عددی

حجم
1300
وزن بسته‌بندی
8100 گرم
ابعاد بسته‌بندی
30x17x27 سانتی‌متر
شماره پروانه بهداشت
15/12605

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن