چگونه گوشت خورشت را نرم کنیم؟
چگونه گوشت خورشت را نرم کنیم؟ گوشت پایه اصلی غذاهای ایرانی است از خورشت گرفته تا آبگوشت و دیزی و کباب. برای اینکه آبگوشت یا خورشت خوش طعم تری داشته باشیم باید با ترفندهای نرم کردن گوشت آشنا باشیم.
یکی از ویژگی های خورشت جا افتاده و خوب گوشت نرم ان است . گوشت ماده اصلی خورشت های ایرانی است . در خورشت از گوشت گوسفند یا گوساله و به ندرت گوشت مرغ استفاده می شود .گوشت گوساله دیر پز و بافت سفت تر و یکنواخت تری نسبت به گوشت گوسفند دارد . گوشت گوسفند نسبت به گوساله چربتر است و محبیوبیت بیشتری دارد . علاوه بر این گوشت گوسفند زودتر ازگوساله می پزد .
گوشت خورشتی گوساله ممتاز روناک پروتئین – 800 گرم

گاهی پیش می اید که بعد از ۵ ، ۶ ساعت از پخت خورشت گوشت هنوز نرم نشده است و هر چه بیشتر هم خورشت را بگذارید که بپزد خبری از نرم شدن ان است .اما دلیل سفت شدن گوشت چیست
مقاله پیشنهادی: نخود فرنگی را از کجا بخریم
و برای اینکه همزمان با خورشت نرم شود و جا افتاده شود چه کار باید کرد. برای کمک به شما در حل این مشکل ما مطلبی را گرد آوری کرده ایم ،
تا موارد مهم در قبل ل پخت حین پخت گوشت در خورشت را بازگو کنیم . تا گوشت خورش نرم شود . اگر گوشت از نوع دیر پز است باز هم فوت و فن هایی برای نرم شدن ان وجود دارد.
مقاله پیشنهادی:از کجا ساعت دیواری بخریم
انواع گوشت قرمز خورشتی و تفاوت آنها
گوشت گوساله:
گوشت مغز ران گوساله دارا – 800 گرم

این گوشن رنگ قرمز روشنی دارد ، چربی آن بسیار کم است . از ان می توان در خورشت ، گوشت چرخ زدن و استیک استفاده کرد .این گوشت از دیدگاه طب سنتی طبع سرد دارد
مقاله پیشنهادی:خرید لباس بتمن بزرگسال
.گوشت گوسفند : گوشت گوسفند در مقایسه با گوشت گوساله قرمزی کم رنگ تری دارد .این گوشت با استخوان و چربی است . با این گوشت کی توان کباب ، خورشت ، ابگوشت درست کرد .
مقاله پیشنهادی:سبد بسکتبال خانگی
گوشت گوسفند بسیار لذیذ ، سالم و خوشمزه است . از دیدگاه طب سنتی طبع گرم و تری دارد .
ران گوسفندی داخلی مهیا پروتئین – 1 کیلوگرم

گوشت بز : این گوشت در مقایسه با گوشت گوسفند رنگ تیره تری دارد و گاهی ان را به جای گوسفند می فروشند . بز بافت سفت و دیر پز دارد . این گوشت برای ابگوشت و خورشت به کار می رود . از لحاظ طب سنتی طبعی سرد دارد .
مقاله پیشنهادی:قیمت گلاب پاش شیشه ای
گوشت شتر: گوشت شتر به رنگ قرمز تیره است، همانند گوشت گوساله کم چربی است ولی مزیت ان بر گوساله طبع گرم ان است .
قیمه ای گوسفند ممتاز داخلی مهیا پروتئین – 0.5 کیلوگرم

گوشت شتر برای خورشت و چرخ کردن استفاده میشود.
مقاله پیشنهادی:
نکته : هیچ وقت گوشت شتر و گاو را نباید ترکیب کرد ، زیرا از لحاظ ساختاری با هم فرق دارند ، مدت پخت انها متفاوت است و این ترکیب برای بدن مضر است .
پودر فلفل سیاه جیلانو – 75 گرم

نکته: گوشت را در دمای منفی ۱۸ درجه سانتیگراد باید در فریزر نگهداری کرد و باید کاملا یخ زده باشد .
نکاتی برای تشخیص گوشت خوب
گوشت گوسفند سالم و تازه قرمزشفاف است و گوساله نیز قرمز است . رنگ قرمز تیره حاکی از ماندگی گوشت است .
دانه فلفل سیاه تیتان – 300 گرم

گوشت تازه بوی گوشت می دهد . بوی نا خوشایند حاکی از خراب شدن و مانده بودن گوشت است .گوشت تازه سفت و متراکم است و حالت شلی ندارد و اگر گوشت را لمس کردید و چسبناک ، خیس و لزج باشد ، ان گوشت تازه و سالم نیست . به برش های گوشت نیز دقت کنید اگر خشک بود قطعا گوشت کهنه است
فلفل سیاه گلستان مقدار 90 گرم

در گوشت گوساله اگر بافت سفت و رنگ ان قرمز روشن است ، پس گوشت تازه و مرغوب است .
گوشت گوسفندی چند نوع است:
- گوسفند ماده
- گوسفند نر
- بز
پودر فلفل سیاه گلستان مقدار 400 گرم

با کیفیت ترین گوشت گوسفندی که زود می پزد و نرم پ جا افتاده است ،مربوط به گوسفند نرم و زیر یک سال است . که ان را بره می خوانند .یکی از روش های فهمیدن گوشت گوسفند مرغوب نگاه کردن به دنده ان است اگر تقریبا ابی کمرنگ است گوسفند جوان است ولی اگر به سفیدی بزند سن ان بالا و گوشت دیزپز است .
فلفل سیاه چاوش مقدار 85 گرم

برای خوب پختن گوشت خورشتی چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
انتخاب گوشت خوب
گوشت تازه و با کیفیت انتخاب کنید ، در بالا روشهای تشخیص گوشت خوب را برایتان شرح دادیم . بهترین ، خوش طعم ترین به هر سبک ی که می خواهید بپزید ، گوشت بره است .جایگزین گوشت بره گوشت شتر و گوساله یا گاو است . ان هم باید نوع تازه و با کیفیت انتخاب کنید .
سرکه سفید وردا مقدار 3500 گرم

شیوه پختن گوشت خورشتی تا خوب بپزد:
برای اینکه گوشت خورشتی نرم شود و خوب جا بیافتد ، به این شیوه ان را بپزید و تفت دهید.گر گوشت تان منجمد و فریزری است . حتما اول یخ ان را ذوب کنید و سپس ان را سرخ کنید و تفت دهید . یک تا دو ساعت پیش از پخت انرا از فریزر بیرون بیاورید یا شب قبل در یخچال بگذارد .
سرکه قرمز سرکه قزوین – 500 میلی لیتر

اگر گوشت منجمد را سزخ کنید بخش بیرونی ان برشته و سرخ میشود و قسمت داخلی ان نپخته است و بوی زهم گوشت نیز از بین نمی رود و روی مزه نهایی خورشت نیز تاثیر بد می گذارد و تکه هایی که زیادی اب اش را از دست داده است ، سفت و دیر پز میشود .رب گوجه و نمک باعث دیر پزش ن و نرم نشدن گوشت می شوند پس ان را در اواخر پخت به خورشت اضافه کنید .
سرکه قرمز سرکه قزوین – 3 لیتر

لیمو عمانی هم سبب سفت شدن و دیر پز شدن گوشت میشود پس انرا در اواخر پخت اضافه کنید . برای اینکه گوشت خورشتی خوب بپزد و بوی زهم اش گرفته شود ، گوشت را ابتدا خوب سرخ کنید ، و روی ان فلفل سیاه بپاشید . به ازای هر ۲۰۰ گرم گوشت نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه بریزید .
کیوی بلوط – 1 کیلوگرم

برای زود پختن گوشت و خوشمزه شدن ان پس از اینکه ان را با پیاز و روغن تفت دادید ، به هیچ وجه اب سرد به ان اضافه نکنید و ای جوش به خورشت اضافه کنید . همزمان با تفت دادن گوشت ، یک کتری نیز پر اب کنید تا زمان سرخ شدن گوشت ، اب هم به جوش بیاید . و از ان برای پخت خورشت اضافه کنید .
کيوي لوکوما – 1 کيلوگرم

یک تصور اشتباه این است که با زیاد کردن شعله گوشت هم زود می پزد . در واقع راز و رمز خورشت ایرانی در پخت و پز ارام و اهسته ان با شعله کم است . اگر حرارت گوشت زیاد باشد ، بافت پروتیینی اش زود سفت میشود و دیر پز میشود و نرم نخواهد شد . پس بعد از اینکه گوشت سرخ شد و اب جوش به ان اضافه کردید ، ان را روی حرارت کم بگذارید تا به مرور جا بیفتد و بپزد .
چای سیاه شکسته ممتاز ایرانی الماس شمال – 1000 گرم

برای بهتر شدن ظاهر خورشت و پخت همزمان و یکسان گوشت ها ، انها را در یک سایز قطعه قطعه کنید .
ترفندهایی برای پخت گوشت دیرپز و نرم شدن گوشت:
اگر تمام موارد گفته شده را انجام دادید ولی پس از دو ساعت گوشت گوسفندی و ۳ ساعت گوشت شتر و گاو نپخت ، پس نوع گوشت دیر پز است .برای اینکه زود بپزد و جا بیفتاد و نرم شود یکی از روش های زیر را انجام دهید.
چای سیاه چای رفاه لاهیجان مدل قلم مقدار ا کیلوگرم

- پختن گوشت خورشتی دیرپز در زودپز :
گوشت را ابتدا با پیاز تفت دهید و سرخ کنید و فلفل سیاه بزنید ، سپس داخل زود پز بگذارید و اب جوش به ان اضافه کنید حدود یک تا یک و نیم ساعت در زودپز خواهد پخت .
نکته برای اینکه گوشت در زود پز نسوزد ، حدود سه انگشت با توجه به حجم زودپز و مقدار گوشت روی ان اب بریزید و اب باید کاملا روی گوشت را بپوشاند .
چای معطر مخصوص چای احمد – 500 گرم

اگر گوشت را در زود پز گذاشتید اصلا رب و نمک به ان اضافه نکنید و پس ازپخت کامل و نرم شدن گوشت به ان نمک و رب گوجه بزنید .
- استفاده از کیوی برای نرم شدن گوشت دیرپز
چای ویکتورین چای احمد – 500 گرم

اگر از قبل اگاهی دارید که گوشت دیر پز است یک کیوی سفت را پوست کندن و همانطور سالم و بدون قاچ زدن درون خورشت بگذارید تا نیم ساعت داخل خورشت باشد و بپزد . کیوی بافت گوشت را نرم ، ترد و سبب زود پخته شدن ان می کند.یا اینکه پیش از پخت خورشت کیوی را رنده بزنید ، گوشت را در کیوی بغلتانید ویک ساعت استراحت دهید .
استفاده از سرکه برای پخت گوشت دیرپز
مقداری سرکه در حد یک تا دو قاشق چایخوری به آب خورشت اضافه کنید. سرکه سبب پختن و نرم شدن گوشت دیرپز می شود.
نکته : مقدار سرکه کم باشد زیرا خورشت طعم ان را به خود میگیرد .
- استفاده از چای خشک برای پختن گوشت خورشتی دیرپز
حدود نصف قاشق چایخوری چای را در یک توری با دستمال پارچه ای تمیز بگذارید ( برای اینکه تفاله ها با مواد خورشت قاطی نشود و جدا کردن ان اسان باشد ) ، و به خورشت اضافه کنید . نیم ساعت بعد گوشت شما نرم و ترد شدن را اغاز می کند .
برای اینکه گرفتن تفالههای چای سخت نباشد، بهتر است حدود نصف قاشق چای خوری چای خشک را داخل یک تیکه کوچک از پارچه توری تمیز بریزید، درِ آن را با نخ تمیز محکم کنید، داخل خورشت بیندازید و بعد از پخت از خورشت خارج کنید.
نکته: البته یک شیوه دیگر نیز برای پختن و نرم شدن خورشت وجود دارد که به دلیل ضرر ان را پیشنهاد نمی دهیم و ان استفاده از جوش شیرین است .