چگونه غاز بپزیم ؟
چگونه غاز بپزیم ؟ این غذای لذیذ را در انواع غاز شکم پر، آبگوشت غاز، غاز ترش، کباب غاز، سوپ غاز، غاز بریان و… درست میکنند. همچنین این خوراکی خوشمزه را در قابلمه، فر و… نیز میتوان تهیه کرد.
مواد لازم برای درست کردن خوراک غاز:
- گوشت غاز
- سیب
- ادویه جات
سایر مواد نیز در ادامه ذکز شده اند.
غاز جز خوراکی های خاص است در کشورهایی با فرهنگ اروپایی عمدتا آن را در جشن ها و اعیاد طبخ می کنند . غاز برای مردمان این ناحیه سمبل اسایش و رونق مالی است .
مقاله پیشنهادی:خرید بند کتونی اورجینال
درکشور ما در شمال ایران پخت غذا رواج زیادی دارد و آن را به صورت بریانی یا شکم پر طبخ میکند . اگر گذرتان به شمال ایران افتاد از غاز شکم پر نگذرید .شاید ساده ترین طبخ غاز مزه دار کردن آن و سپس بریان کردن آن است یا اینکه آن را در بر بگذارید تا بپزد
مقاله پیشنهادی:دستگاه جوش دست دوم
پودر زنجبیل گلستان مقدار 55 گرم

ولی این پخت ابتدا آسان به نظر می آید و اگر غاز را همینطور بریان کنید یا در فر بیاندازید ، با یک بافت سفت و لاستیکی و بوی زننده روبرو میشوید . پس برای پخت غاز باید یک سری نکات را رعایت کنید تا یک خوراک غاز لذیذ ، خوش طعم با بافت نرم و رایحه خوش بتوانید بپزید .
مقاله پیشنهادی:رژگونه کرمی میبلین
پودر خردل ضامن – 100 گرم

برای پخت غاز اول باید یک غاز مناسب را انتخاب کنید . غازهای جواد حدود ۶ ماه تا یکسال دارند ، گوشت نرمی دارد. هنگامی که غاز می خرید به صورت بسته بندی سن آن روی نوشته نشده است یا اگر از فروشنده های محلی میخرید ممکن است درمورد سن آن صداقت لازم را نداشته باشند . ولی با یک سری ویژگی های ظاهری سن غاز را خواهید فهمید. مثلا رنگ پای غازهای جوان زرد رنگ است .
مقاله پیشنهادی:کولر آبی پرتابل
پودر سیر سبزنام-400گرم

میزان چربی غاز در طعم آن اهمیت ندارد ، هر چه غاز غلظت بیشتری داشته باشد گوشت آن خوش عطر تر است . چربی اضافی غاز را در حین پخت می توانید جدا کنید .حالا سراغ سایز غاز برویم . هر چه فر بزرگترین داشته باشید طبیعتاً پخت غازراحت تر است . به طور کلی باید سایز غاز متناسب با فر شما باشد و به راحتی در آن جا بشود با بدنه فر نیز تماسی نداشته باشد .
مقاله پیشنهادی: نرده محافظ کودک
زیره سبز – 100 گرم

حالا راه های مختلف مزه دار کردن گوشت غاز را بررسی میکنیم یکی از راه های سنتی مزه دار کردن غاز ترش کردن گوشت آن است . ترشی باعث ترد شدن گوشت میشود و هضم و خوردن آن را آسان می کند . باید گوشت را در این حالت که به آن ماریناد می جویند دو روز در جای سردی مانند یخچال نگه دارید .
مقاله پیشنهادی: بهترین قطعات دوچرخه
شکر سفید فرهاد – 900 گرم

مواد ماریناد عبارتند از : یک لیوان آب ، دو قاشق غذاخوری شکر ، یک لیوان سرکه
پس از مزه دار کردن آن این مواد را به آن بیافزایید: نمک – یک قاشق غذاخوری ، خردل – 2 قاشق غذاخوری ، عسل – 1 قاشق غذاخوری ، ریشه زنجبیل رنده شده – یک قاشق غذاخوری ،رزماری خرد شده ، سیر. سپس غازرا در این مواد برای خوشبو کردن در اصطلاح خیس می کنید .
شکر سفید دولیتل – 2.7 کیلوگرم

پودر خردل ضامن – 100 گرم
مدت زمان پخت غاز به وزن آن مربوط است مثال اگر غاز شما ۲ تا ۳ کیلو گرم است پس پخت آن تقریبا ۳ ساعت طول می کشد . برای اینکه در این تایم طولانی گوشت غاز خشک نشود یک کاسه آب در طبقه زیرین فر بگذارید تا به آن رطوبت برساند .
سرکه قرمز سرکه قزوین – 3 لیتر

اگر مایل باشید می توانید غاز را با مواد مختلف شکن پر کنید . در فرهنگ اروپایی غاز را با سیب پر میکند. ، سیب سبب غلیظ تر شدن خوراک شما خواهد شد . پس از اینکه شکم غاز را از سیب پر کردید ، باید برای جلوگیری از خارج شدن مواد میانی شکم آن را ببندید .
عسل شیگوار – 1.8 کیلوگرم

برای بستن شکم غاز می توانید از خلال دندان یا نه و سوزن کمک بگیرید . برای اینکه نخ دندان نسوزید قبلاً آن ها خیس کنید و پس از اینکه غاز شکم پر شما آماده شد آن ها را قبل از سرو جدا کنید . همچنین پیش از در فر گذاشتن پاهای آن را با نخ محکم ببندید ،در صورت نبستن پاها ،در حین پخت مدام به سمت های مختلف می روند و روی بدنه فر چربی به جا میگذارند .
گیاه طبیعی رزماری کد yt40

شیوه پخت و پز:
اول غازرا تمیز بشویید ،سپس خشک کرده بعد عسل ، خردل ، آب یک لیمو ، گیاهان خشک شده ، فلفل سیاه و نمک ، یک ترکیب درست کنید ،و هم داخل شکم غازو هم سطح بیرونی آن را خوب با این ترکیب بمالید .پس از اینکه تمام سطح بدن آن آغشته به این مخلوط شد روی آن را با فویل چسبان پوشانده و حدود ۱۲ ساعت اجازه دهید در یخچال بماند .
آبلیمو ناجی – 2 لیتر

پس از گذشت ۱۲ ساعت ، شکم غاز را با سیب و آلو و زرد آلو خشک پر کنید و می توانید ابتدا این میوه ها را با آب لیمو قاطی کنید .سپس شکن آن را دوخته و در فر به مدت 5/2 تا 3 ساعت در دمای200 درجه سانتیگراد قرار دهید . هر یک کیلو گوشت غاز نیاز به یک ساعت پخت دارد .
شیوه دوم :
غاز با سیب :
مواد لازم :
غاز – تا 3 کیلوگرم
سیب – 3 قطعه.
سیب زمینی – 3 قطعه.
پیاز – 3 سر.
آجیل – 200 گرم.
زرده لیمو
آرد – 1 قاشق غذاخوری
نمک ، ادویه جات ترشی جات.
تخم مرغ تازه پروتانا بسته 20 عددی

شیوه پخت :
ابتدا آن را بشویید و اجازه دهید تا خشک شوید سپس داخل و بیرون آن را با نمک بمالید و بعد سیب ها و سیب زمینی ها را ریزکنید روی سیب ها اب لیمو بزنید .
پیاز را ریز خرد کنید ، با سیب زمینی و سیب ترکیب کنید .بهتر است از فندق در میان مغزیجات استفاده کنید ، نمک ، فلفل سیاه ، یک دوم قاشق چایخوری جوزهندی را نیز به ترکیب بیافزایید ،حالا شکم غاز را به هم بچسبانید .
فلفل سیاه چاوش مقدار 85 گرم

برای اینکه بال های غاز نسوزد ، دور آنها را فویل بزنید و غازرا داخل قابلمه نچسب و نسوزگذاشته و داخل فر بگذارید و دمای آن را روی ۲۵۰ درجه سانتی گراد قرار دهید . پس از اینکه ۳۰ دقیقه از پخت گذشت دمای آن را ۳۰ درجه کمتر کنید .یک ساعت دیگر مهلت دهید
خلال دندان ایرسا بسته 40 عددی – پک 2 عددی

سپس دمای آن را بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد بگذارید و تا پخت کامل روی همین درجه باقی بگذارید . در حین پخت غاز چربی که در اثر گرم شدن بیرون آمده را مدام روی گوشت بریزید تا خشک نشود و ابدار باشد . و پیش از اینکه زیادی خشک شود آن را بردارید و روش فهمیدن آن هم این است که روی ران آن یک وام بزنید اگر یک مایع روشن بیرون آمد پس خوراکتان آماده شده است .
سس انار نارنی مقدار 350 گرم

حالا به سراغ سس برویم ، مقداری از چربی غذا در اثر حرارت در ظرف ذوب شده را کنار بگذارید ، حالا پیاز های ری شده را در آن سرخ کنید درون پیاز سرخ شده یک قاشق آرد بریزید و حرارت را کم کنید و بگذارید این مخلوط با هم ده دقیقه بپزد .زرده تخم مرغ و نمک را به پیازداغ اضافه کنید و تند تند هم بزنید تا سستان به غلظت مناسب برسد . در سس نمک ، فلفل ، آب لیمو و گیاهان معطر برای خوش طعم شدن بریزید .
انار Fresh مقدار 1 کیلوگرم

سس آماده شده را با غاز سرو کنید .
این دستور پخت غاز ،از دستورهای سنتی است . و گاهی نیز در مواد میانی آن گندم سیاه ،پرتقال و نارنگی ، توت های مختلف و زغال اخته می ریزند . این ترکیب نیز طعم فوق العاده ای دارد .غاز به شیوه های مختلفی پخته میشود تا به حال سه شیوه راجع به پخت غاز را برای شما شرح دادیم .
زغال اخته خشک نات لاین – 540 گرم

این شیوه های پخت مربوط به کشورهای اروپایی بود پو شاید با ذائقه ما ایرانی ها جور در نیاید . در زیر یک دستور محلی غاز را که در شمال ایران طبخ میشود را برایتان شرح می دهیم .گوشت غاز طبعی گرم و خشک دارد ، در شمال ایران برای اینکه از اثرات این طبع بکاهند آن را با آب انار، زیره، دارچین، فلفل، زنجبیل میل میکنند . گوشت غاز فواید بسیاری دارد و باعث بهبود نیروی طحال و ریه میشود .
ليمو ترش سنگي لوکوما – 500 گرم

همچنین از دیگر خواص آن درمان برونشیت مزمن ،نفریت ، امفزیم و تنگی نفس است . پس سعی کنید غازرا در برنامه غذایی تان بگنجانید .
مواد لازم برای تهیه خوراک غاز
گوشت غاز
سیر
سس انار
شکر
ادویه
روغن
دانه های انار
شیوه پخت غاز: ابتدا گوشت را همراه دو حبه سیر ، نمک ، فلفرو ادویه درون قابلمه در آب گذاشته و اجازه دهید که بپزد ولی متلاشی نشود و ازهم بازنشود .سپس آن را سرخ کنید و اگر دوست دارید که مزه اشتزش شود عمران آن در حین سرخ شدن انار دان شده خشک بریزید ، انار درون روغن پخته و حالت سس به خود میگیرد پس ازسرخ شدن این روغن غلیظ و ترش شده با دانه انار را روی غاز بریزید تا آن را طعم دار و ترش کند .
اگر طعم ترش نمی پسندید و دوست دارید ملی باشد ، نصف فنجان شکر را همراه آبی که غاز داخل آن پخته شدت را مخلوط کنید .
حواستان باشد که سیرهای پخته شده را داخل مخلوط نریزید .
این آب شکر را داخل سس بریزید و گوشت ها را داخل سس مدام بغلتانید تا به همه جایش آغشته شود و طعم سس را به خود بگیرد و اگر هم ذایقه تان شیرین است و می خواهید شیرینتر شود میزان شکر را بیشتر کنید و اگر ترش مزه دوست دارید سس انار را به تنهایی اضافه کنید و هنگامی که سس غلیظ و سفت شد دیگر خوراک غازتان آماده است و آن را برای سرو در ظرف مورد نظر بریزید .