خوراکی ‌ها

درست کردن قره قروت تو خونه خیلی راحته

چگونه قره قروت درست کنیم ؟ قره قروت یکی از خوراکی های ترش و محبوب است که بسته به نوع سلیقه افراد با آب پنیر، شیرین بیان، دوغ، آرد گندم و نشاسته درست میشود و انواع ترش ،شیرین، سفید و میوه ای دارد.

مواد لازم برای درست کردن قره قروت:

  1. دوغ
  2. کشک
  3. شیر

در ادامه سایر مواد نیز ذکر شده اند.


دوغ ترش محلی با طعم گلپر هراز مقدار 2.45 لیتر

 

مشخصات اصلی

  • تعداد
    1 عدد
  • حجم
    2.45 لیتر
  • ابعاد بسته‌بندی
    24 × 12 × 12 سانتی‌متر
  • وزن بسته‌بندی
    2530 گرم
  • نوع بسته‌بندی
    بطری
  • گازدار
    خیر
  • سبزی معطر
     
  • همراه با
    گلپر
  • مناسب برای
    خانواده
  • شماره پروانه بهداشت
    49/14522

شیر کم چرب میهن -950 میلی لیتر

مشخصات اصلی

  • حجم
    0.95 لیتر
  • طعم
    ساده
  • شماره پروانه بهداشت
    22/13176
  • نوع شیر
    گاوی
  • نوع بسته بندی
    بطری
  • میزان چربی
    کم چرب
  • مناسب برای
    خانواده
  • فرآیند حرارتی
    پاستوریزه
  • سایر توضیحات
    ارزش غذایی در 240 میلی‌لیتر (یک لیوان شیر کم‌چرب):
  •  انرژی: 101 کیلوکالری
  •  قند: 9.8 گرم
  •  چربی: 3.6 گرم
  •  نمک: 0 گرم
  •  اسیدهای چرب ترانس: 0.00 گرم

خرید محصول


قره قروت یا سیاه کشک یا قارا یکی از مشتقات شیر است و جز لبنیات می باشد . قره قروت یک واژه ترکی به معنای کشک سیاه است . قره قورت در رنگ های سیاه ، قهوه ای ، سفید و حتی زرد درست میشود . قرع قورت را مستقیما از شیر نمی گیرند، بلکه ان را از دوغ یا ماست درست می کنند .

قره قورت در همه جای ایران از شیر گاو، گوسفند یا بز درست میشود و در هر جا به شیوه بپمی مردم ان محل تولید میشود . قره قورت در کرمان تلف ، در یزد ترف ،در مازندران تفره، نامیده میشود. در اصفهان و اباده به ان قارا میگویند . در شیراز و شما خراسان به این خوشمزه ترش قره قروت می گویند .‌

مقاله پیشنهادی: کاپشن از کجا بخریم

یکی از مراکز مهم تولید قره قورت یا قارا در ایران استان چهار محال بختیاری است و سوغات این شهر قره قروت می باشد ‌ . در خراسان جنوبی قره قروت سفید رنگ است و به ان اق قروت یعنی کشک سفید می جویند . اق قروت به دو شیوه درست میشود : یا انرا با ماست درس میکنند که اب ماست را می جوشانند.

و در کیسه نخی می ریزند تا اب ان گرفته شود یا اینکه ازدوغ درست میکنند که دوغ را جوشانده و بعد در کیسه می گذارند . اق قروت ماستی از اق قروت دوغی گرانتر است و بافت ان اسفنجی و متخلخل است و مانند قره قروت یکدست نیست .


ماست کم چرب لاکتیویا کاله مقدار 1500 گرم

مشخصات اصلی

  • وزن
    1.5 کیلوگرم
  • نوع بسته‌بندی
    خانواده
  • ابعاد بسته بندی
    15 × 14.7 × 15 سانتی‌متر
  • نوع ماست
    پروبیوتیک
  • شماره پروانه بهداشت
    49/15542
  • سایر توضیحات
    تنظیم کننده گوارش
  • میزان چربی
    پرچرب

خرید محصول


فواید قره قروت :
بر عکس سایر ترشی ها پایه ان شیر و مفید است .

با هر ذائقه ای جور در می اید .

قره قروت بز برای درمان سنگ کلیه مفید است .
_  موثر برای رفع سنگ صفرا
_ بالابردن سرعت هضم غذا
_ ضد یبوست
_ کاهش دادن چربی خون
_ تنظیم کنده قند خون
_  برای استخوان ها، مو و دندان بسیار مفید است
_ تقویت سیستم ایمنی بدن

فواید قره قروت آب پنیر با شیر گوسفندی بسیار بیشتر از سایر قره قروت هاست .

توصیه هایی درمورد مصرف قره قروت :

به محصولاتی مثل کشک و قره قروت برای پیشگیری از رشد میکروبها و طعم دار مردن ، نمک زیادی میزنند . پس در خوردن ان زیاده روی نکنید بخصوص افرادی فشار خون بالا دارند بهتر است این
خوراکی خوشمزه را مصرف نکنند .‌

مقاله پیشنهادی: غذای سگ پامرانین

امروزه بعضی از قره قروت ها به سبک سنتی و در محیط غیر بهداشتی درست میشوند و فاقد بسته بندی هستند . خوردن مواد غیر بهداشتی فاقد استاندارد و غیر پاستوریزه می تواند سبب مسمومیت یا بیماری های گوارشی در شما شود .

زمان خرید قره قروت حتما به تاریخ انقضای ان دقت داشته باشید .

در خوردن قره قروت زياده روی نکنيد:

قرع قروت میزان اسیدیته بیشتری از لواشک دارد و خوردن زیاد ان به مینای دندان اسیب میزند ، باعث فرسودگی مینای دندان میشود . پس ان را بیش از حد مصرف نکنید .

قره قروت دارای نمک است و نمک سدیم خون را بالا می برد و در نهایت بیماری هایی مثل پر فشاری خون یا بیشتر شدن دفع کلیوی کلسیم افزایش می یابد .


نمک دریایی خوراکی ید دار دلفین – 250 گرم

مشخصات

  • وزن
    250 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    5x5x12 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    23/12208

خرید محصول


 

همچنین مصرف زیاد قره قروت به دلیل اسیدی بودن ان سبب تضعیف بدن میشود .

با مصرف زیاد و بی رویه قره قروت افراد ممکن است به انواع بیماری های قلب و عروق، ضعف حافظه، دیابت، خورده شدن دیواره سرخرگ ها و سیاهرگ ها، آلزایمر، سرطان، ضعف سیستم ایمنی بدن، بیماری های سیستم عصبی مانند بیماری خطرناک MS، پوکی استخوان، ضعف اعصاب و تشنج دچار شود.

مصرف زیاد این فراورده ترش لبنی احتمال دارد سبب بیماری های قلبی عروقی ، ضعیف شدن حافظه ، دیابت ، الزایمر ، ضعف سیستم ایمنی بدن ، بیماری های سیستم عصبی مثل ام اس ، تشنج و ضعف اعصاب میشود .

پس از گفتن خواص و ضررهای قره قروت البته به شرط مصرف زیاد حالا دیگر به سراغ نحوه درست کردن قره قروت می رویم . در این مطلب ما درست کردن قره قروت را به شیوه مخالف برای شما شرح می دهیم .

مقاله پیشنهادی: گتر کوهنوردی ارزان

شیوه نگهداری قره قروت :
روند فاسد شدن قره قروت به مقدار رطوبت درون ان و شیوه ابگیری قرع قروت مربوط است . هر چقدر رطوبت ان زیاد باشد پس زودتر فاسد میشود و هر چه ابگیری ان بیشتر باشد ،پس دوام ان زیاد تر است و دیرتر فاسد خواهد شد .‌

قره قروت را باید در محیط خنک ، خشک و به دور از نور خورشید نگهداری کنید . اگر قره قروت در جای مناسب نگهداری نشود رنگ ان تیره تر میشود و مقدار ان نیز نصف میشود و تحلیل می رود . در این شرایط اگر فاقد کپک باشد و فاسد نشده باشد باز هم قابل مصرف است و به ان قره قروت شکلاتی گفته میشود.

ویژگی های قره قروت با کیفیت
– بوی تند و زننده یکی از نشانه فساد است.
– نباید نمک زیادی داشته باشد .
– قره قروت باید مزه اش ترش باشد .
– قره قروت باید در بسته بندی تمیز و دارای سرپوش باشد .

طرز تهیه قره قروت خانگی :

دوغ ترش را در مشک بگذارید و انقدر هم بزنید تا همه چربی و یا کره ان گرفته شود و سپس کره را جدا کنید .


دوغ ترش محلی با طعم گلپر هراز مقدار 2.45 لیتر

 

مشخصات اصلی

  • تعداد
    1 عدد
  • حجم
    2.45 لیتر
  • ابعاد بسته‌بندی
    24 × 12 × 12 سانتی‌متر
  • وزن بسته‌بندی
    2530 گرم
  • نوع بسته‌بندی
    بطری
  • گازدار
    خیر
  • سبزی معطر
     
  • همراه با
    گلپر
  • مناسب برای
    خانواده
  • شماره پروانه بهداشت
    49/14522
 
مابقی دوغ را روی حرارت ملایم بگذارید تا جوشیده شود و به غلظت برسد سپس ان را در یک کیسه تمیز یا پارچه تمیز می ریزند تا اب ان گرفته شود . پس از گرفته شدن اب ، انرا به شکل گرد یا بیضی میکنند و انرا خشک می کنند که محصول نهایی خشک شده را کشک می نامند .

کشک رامک – 500 گرم

مشخصات اصلی

  • وزن بسته‌بندی
    520 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    5×5×10 سانتی‌متر
  • شماره پروانه بهداشت
    36/10481
  • سایر توضیحات
    هر سهم کشک رامک معادل 30 گرم:
  •  انرژی : 27 کیلوکالری
  • قند : 0 گرم
  •  چربی : 0.9 گرم
  •  نمک : 0.6 گرم
  •  اسیدهای چرب ترانس : 0 گرم
  • وزن
    500 گرم

خرید محصول


 
حالا اب چکیده شده از پارچه را با مقداری شیر ترکیب کرده روی شعله گاز می گذارند ، تا رنگ ان تغییر کند و بافتش سفت شود و به غلطت که رسید قره قروت ترش شما اماده است . ان را در یخچال یا جای خنک باید نگهداری کنید .
مقاله پیشنهادی: کولیس دیجیتال ارزان

شیر کم چرب میهن -950 میلی لیتر

مشخصات اصلی

  • حجم
    0.95 لیتر
  • طعم
    ساده
  • شماره پروانه بهداشت
    22/13176
  • نوع شیر
    گاوی
  • نوع بسته بندی
    بطری
  • میزان چربی
    کم چرب
  • مناسب برای
    خانواده
  • فرآیند حرارتی
    پاستوریزه
  • سایر توضیحات
    ارزش غذایی در 240 میلی‌لیتر (یک لیوان شیر کم‌چرب):
  •  انرژی: 101 کیلوکالری
  •  قند: 9.8 گرم
  •  چربی: 3.6 گرم
  •  نمک: 0 گرم
  •  اسیدهای چرب ترانس: 0.00 گرم

خرید محصول


 
قره قروت با اب ماست :
مواد لازم
ماست یا آب ماست: به مقدار لازم
 

 

طرز تهیه:

نخستین مرحله درست مردن قره قزوت خانگی گرفتن اب ماست است . ماست را باید درون یک کیسه تمیز بگذارید ، درب ان را با یک بند یا هر طریقی بسته سپس ان را آویزان کنید و زیر ان یک ظرف بگذارید تا اب ماست درون ان بریزد .
ماست چکیده را نیز به این صورت عمل می اورند .‌

در اصل در این روش از اب ماست چکیده برای درست کردن قرع قروت استفاده می کنید . جمع شدن اب ماست چکیده زیاد طول می کشد تقریبا یک شب تا صبح حتی بیشتر باید به ان فرصت بدهید تا اب ان جمع شود .

مقاله پیشنهادی: ژله بستنی

پس از جمع کردن اب ماست ان را در ظرف مناسب ریخته و روی شعله گاز با حرارت کم بگذارید و زمانی که قوان یافت ، ان را هم بزنید و اجازه دهید غلیظ تر شود و رنگش قهوه ای شود . حالا قره قروت شما اماده است .‌اجازه بدهید کمی سرد شود و سپس ان را بسته بندی کنید پ یا در ظرف مناسب بریزید . سپس قره قروت را در یخچال بگذارید تا سفت تر شود و دیگر مراحل درست کردن ان به پایان برسد.‌

طرز تهیه قره قروت با دوغ:

مواد لازم
دوغ ترش

طرز تهیه:
نحوه درست نمودن قره قروت با دوغ به این شیوه است که دوغ را باید روی حرارت کم ان قدر بجوشانید تا به غلظت برسد و رنگ ان قهوه ای شود . به همان نخو ان را نگهداری کنید .

طرز تهیه قره قروت شبرین (قارا بشکن )
این نوع از قره قروت فقط در استان چهار محال و بختیاری درست میشود و خاص این استان است . قره قروت شیرین را از اب پنیر درست میکنند . اب پنیر گوسفندی طعم بسیار خوشمزه تری دارد و ارزش غذایی ان هم بالاتر است .


پنیر لبنه کاله – 350 گرم

مشخصات

  • وزن
    350 گرم
  • ابعاد بسته‌بندی
    13 × 5.5 × 9 سانتی‌متر
  • میزان چربی
    نسبتا چرب
  • شکل پنیر
    قالبی
  • شماره پروانه بهداشت
    49/12168
  • سایر توضیحات
    ارزش غذایی هر سهم پنیر(20 گرم):
  • انرژی: 66.48کیلوکالی

خرید محصول


 

طرز تهیه این نوع قره قروت بدین گونه است که اب پنیر گاوی یا گوسفندی را روی گاز می گذارند و فرصت می دهند تا چندین ساعت بجوشد و مرتب هم می زنند و در اخر به آن شیرین کننده هایی مثل اب شکر ، نبات ، عسل ، شیرع توت ، توت پودر شده و … میزنند . پس از اماده شدن ان را روی ارد پهن میکنند و ورز می دهن.

به شکل رشته های باریکی می برند و سپس ان خشک میکنند و رشته های خشک شده را خرد میکنند.

چند نکته راجع به درست کردن قره قروت در خانه :
زمان دریا مردن قرع قروت بر اساس میلتان می توانید به ان نمک بزنید

پس ازاینکه قره قروت خودش را گرفت و سفت شده ان را هم می توان در غذاهایی مثل قرمه سبزی و اش رشته استفاده کرد وهم اینکه ان را مثل سایر تنقلات مصرف کرد ولی زیاده روی نکنید .
قرع قروت بسیار تزش است پ ترشی زیاد باعث پایین امدن فشاز میشود پس در خوردن ان زیاده روی نباید کرد .‌

قره قروت را با اب پنیر هم می توانید درست کنید و طرر تهیه ان با اب پنیر دقیقا مثل روش اب ماست است .
بسیاری افراد قرع قروت لواشک را نیز درست کی کنند که لواشک ان هم بسیار خوشمزه و ترش است .
امکان درست کردن قره قروت با اب میوه های ترش مثل انار ، البالو ، نارنج و … نیز وجود دارد . طرز تهیه ان مثل روشهای بالاست .

طبع قره‌قروت:
مزاج قره قروت سرد و خشک می باشد .
مصلح قره قروت
ادویه‌ هایی با طبع گرم مثل زیره و سیاه دانه، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج قره قوروت می‌باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن