درست کردن قره قروت تو خونه خیلی راحته
چگونه قره قروت درست کنیم ؟ قره قروت یکی از خوراکی های ترش و محبوب است که بسته به نوع سلیقه افراد با آب پنیر، شیرین بیان، دوغ، آرد گندم و نشاسته درست میشود و انواع ترش ،شیرین، سفید و میوه ای دارد.
مواد لازم برای درست کردن قره قروت:
- دوغ
- کشک
- شیر
در ادامه سایر مواد نیز ذکر شده اند.
دوغ ترش محلی با طعم گلپر هراز مقدار 2.45 لیتر
مشخصات اصلی
-
تعداد1 عدد
-
حجم2.45 لیتر
-
ابعاد بستهبندی24 × 12 × 12 سانتیمتر
-
وزن بستهبندی2530 گرم
-
نوع بستهبندیبطری
-
گازدارخیر
-
سبزی معطر
-
همراه باگلپر
-
مناسب برایخانواده
-
شماره پروانه بهداشت49/14522
شیر کم چرب میهن -950 میلی لیتر
مشخصات اصلی
-
حجم0.95 لیتر
-
طعمساده
-
شماره پروانه بهداشت22/13176
-
نوع شیرگاوی
-
نوع بسته بندیبطری
-
میزان چربیکم چرب
-
مناسب برایخانواده
-
فرآیند حرارتیپاستوریزه
-
سایر توضیحاتارزش غذایی در 240 میلیلیتر (یک لیوان شیر کمچرب):
-
انرژی: 101 کیلوکالری
-
قند: 9.8 گرم
-
چربی: 3.6 گرم
-
نمک: 0 گرم
-
اسیدهای چرب ترانس: 0.00 گرم
قره قروت یا سیاه کشک یا قارا یکی از مشتقات شیر است و جز لبنیات می باشد . قره قروت یک واژه ترکی به معنای کشک سیاه است . قره قورت در رنگ های سیاه ، قهوه ای ، سفید و حتی زرد درست میشود . قرع قورت را مستقیما از شیر نمی گیرند، بلکه ان را از دوغ یا ماست درست می کنند .
قره قورت در همه جای ایران از شیر گاو، گوسفند یا بز درست میشود و در هر جا به شیوه بپمی مردم ان محل تولید میشود . قره قورت در کرمان تلف ، در یزد ترف ،در مازندران تفره، نامیده میشود. در اصفهان و اباده به ان قارا میگویند . در شیراز و شما خراسان به این خوشمزه ترش قره قروت می گویند .
مقاله پیشنهادی: کاپشن از کجا بخریم
یکی از مراکز مهم تولید قره قورت یا قارا در ایران استان چهار محال بختیاری است و سوغات این شهر قره قروت می باشد . در خراسان جنوبی قره قروت سفید رنگ است و به ان اق قروت یعنی کشک سفید می جویند . اق قروت به دو شیوه درست میشود : یا انرا با ماست درس میکنند که اب ماست را می جوشانند.
و در کیسه نخی می ریزند تا اب ان گرفته شود یا اینکه ازدوغ درست میکنند که دوغ را جوشانده و بعد در کیسه می گذارند . اق قروت ماستی از اق قروت دوغی گرانتر است و بافت ان اسفنجی و متخلخل است و مانند قره قروت یکدست نیست .
ماست کم چرب لاکتیویا کاله مقدار 1500 گرم
مشخصات اصلی
-
وزن1.5 کیلوگرم
-
نوع بستهبندیخانواده
-
ابعاد بسته بندی15 × 14.7 × 15 سانتیمتر
-
نوع ماستپروبیوتیک
-
شماره پروانه بهداشت49/15542
-
سایر توضیحاتتنظیم کننده گوارش
-
میزان چربیپرچرب
فواید قره قروت :
بر عکس سایر ترشی ها پایه ان شیر و مفید است .
با هر ذائقه ای جور در می اید .
قره قروت بز برای درمان سنگ کلیه مفید است .
_ موثر برای رفع سنگ صفرا
_ بالابردن سرعت هضم غذا
_ ضد یبوست
_ کاهش دادن چربی خون
_ تنظیم کنده قند خون
_ برای استخوان ها، مو و دندان بسیار مفید است
_ تقویت سیستم ایمنی بدن
فواید قره قروت آب پنیر با شیر گوسفندی بسیار بیشتر از سایر قره قروت هاست .
توصیه هایی درمورد مصرف قره قروت :
به محصولاتی مثل کشک و قره قروت برای پیشگیری از رشد میکروبها و طعم دار مردن ، نمک زیادی میزنند . پس در خوردن ان زیاده روی نکنید بخصوص افرادی فشار خون بالا دارند بهتر است این
خوراکی خوشمزه را مصرف نکنند .
مقاله پیشنهادی: غذای سگ پامرانین
امروزه بعضی از قره قروت ها به سبک سنتی و در محیط غیر بهداشتی درست میشوند و فاقد بسته بندی هستند . خوردن مواد غیر بهداشتی فاقد استاندارد و غیر پاستوریزه می تواند سبب مسمومیت یا بیماری های گوارشی در شما شود .
زمان خرید قره قروت حتما به تاریخ انقضای ان دقت داشته باشید .
در خوردن قره قروت زياده روی نکنيد:
قرع قروت میزان اسیدیته بیشتری از لواشک دارد و خوردن زیاد ان به مینای دندان اسیب میزند ، باعث فرسودگی مینای دندان میشود . پس ان را بیش از حد مصرف نکنید .
قره قروت دارای نمک است و نمک سدیم خون را بالا می برد و در نهایت بیماری هایی مثل پر فشاری خون یا بیشتر شدن دفع کلیوی کلسیم افزایش می یابد .
نمک دریایی خوراکی ید دار دلفین – 250 گرم
مشخصات
-
وزن250 گرم
-
ابعاد بستهبندی5x5x12 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت23/12208
همچنین مصرف زیاد قره قروت به دلیل اسیدی بودن ان سبب تضعیف بدن میشود .
با مصرف زیاد و بی رویه قره قروت افراد ممکن است به انواع بیماری های قلب و عروق، ضعف حافظه، دیابت، خورده شدن دیواره سرخرگ ها و سیاهرگ ها، آلزایمر، سرطان، ضعف سیستم ایمنی بدن، بیماری های سیستم عصبی مانند بیماری خطرناک MS، پوکی استخوان، ضعف اعصاب و تشنج دچار شود.
مصرف زیاد این فراورده ترش لبنی احتمال دارد سبب بیماری های قلبی عروقی ، ضعیف شدن حافظه ، دیابت ، الزایمر ، ضعف سیستم ایمنی بدن ، بیماری های سیستم عصبی مثل ام اس ، تشنج و ضعف اعصاب میشود .
پس از گفتن خواص و ضررهای قره قروت البته به شرط مصرف زیاد حالا دیگر به سراغ نحوه درست کردن قره قروت می رویم . در این مطلب ما درست کردن قره قروت را به شیوه مخالف برای شما شرح می دهیم .
مقاله پیشنهادی: گتر کوهنوردی ارزان
شیوه نگهداری قره قروت :
روند فاسد شدن قره قروت به مقدار رطوبت درون ان و شیوه ابگیری قرع قروت مربوط است . هر چقدر رطوبت ان زیاد باشد پس زودتر فاسد میشود و هر چه ابگیری ان بیشتر باشد ،پس دوام ان زیاد تر است و دیرتر فاسد خواهد شد .
قره قروت را باید در محیط خنک ، خشک و به دور از نور خورشید نگهداری کنید . اگر قره قروت در جای مناسب نگهداری نشود رنگ ان تیره تر میشود و مقدار ان نیز نصف میشود و تحلیل می رود . در این شرایط اگر فاقد کپک باشد و فاسد نشده باشد باز هم قابل مصرف است و به ان قره قروت شکلاتی گفته میشود.
ویژگی های قره قروت با کیفیت
– بوی تند و زننده یکی از نشانه فساد است.
– نباید نمک زیادی داشته باشد .
– قره قروت باید مزه اش ترش باشد .
– قره قروت باید در بسته بندی تمیز و دارای سرپوش باشد .
طرز تهیه قره قروت خانگی :
دوغ ترش را در مشک بگذارید و انقدر هم بزنید تا همه چربی و یا کره ان گرفته شود و سپس کره را جدا کنید .
دوغ ترش محلی با طعم گلپر هراز مقدار 2.45 لیتر
مشخصات اصلی
-
تعداد1 عدد
-
حجم2.45 لیتر
-
ابعاد بستهبندی24 × 12 × 12 سانتیمتر
-
وزن بستهبندی2530 گرم
-
نوع بستهبندیبطری
-
گازدارخیر
-
سبزی معطر
-
همراه باگلپر
-
مناسب برایخانواده
-
شماره پروانه بهداشت49/14522
کشک رامک – 500 گرم
مشخصات اصلی
-
وزن بستهبندی520 گرم
-
ابعاد بستهبندی5×5×10 سانتیمتر
-
شماره پروانه بهداشت36/10481
-
سایر توضیحاتهر سهم کشک رامک معادل 30 گرم:
-
انرژی : 27 کیلوکالری
-
قند : 0 گرم
-
چربی : 0.9 گرم
-
نمک : 0.6 گرم
-
اسیدهای چرب ترانس : 0 گرم
-
وزن500 گرم
شیر کم چرب میهن -950 میلی لیتر
مشخصات اصلی
-
حجم0.95 لیتر
-
طعمساده
-
شماره پروانه بهداشت22/13176
-
نوع شیرگاوی
-
نوع بسته بندیبطری
-
میزان چربیکم چرب
-
مناسب برایخانواده
-
فرآیند حرارتیپاستوریزه
-
سایر توضیحاتارزش غذایی در 240 میلیلیتر (یک لیوان شیر کمچرب):
-
انرژی: 101 کیلوکالری
-
قند: 9.8 گرم
-
چربی: 3.6 گرم
-
نمک: 0 گرم
-
اسیدهای چرب ترانس: 0.00 گرم
مواد لازم
ماست یا آب ماست: به مقدار لازم
طرز تهیه:
نخستین مرحله درست مردن قره قزوت خانگی گرفتن اب ماست است . ماست را باید درون یک کیسه تمیز بگذارید ، درب ان را با یک بند یا هر طریقی بسته سپس ان را آویزان کنید و زیر ان یک ظرف بگذارید تا اب ماست درون ان بریزد .
ماست چکیده را نیز به این صورت عمل می اورند .
در اصل در این روش از اب ماست چکیده برای درست کردن قرع قروت استفاده می کنید . جمع شدن اب ماست چکیده زیاد طول می کشد تقریبا یک شب تا صبح حتی بیشتر باید به ان فرصت بدهید تا اب ان جمع شود .
مقاله پیشنهادی: ژله بستنی
پس از جمع کردن اب ماست ان را در ظرف مناسب ریخته و روی شعله گاز با حرارت کم بگذارید و زمانی که قوان یافت ، ان را هم بزنید و اجازه دهید غلیظ تر شود و رنگش قهوه ای شود . حالا قره قروت شما اماده است .اجازه بدهید کمی سرد شود و سپس ان را بسته بندی کنید پ یا در ظرف مناسب بریزید . سپس قره قروت را در یخچال بگذارید تا سفت تر شود و دیگر مراحل درست کردن ان به پایان برسد.
طرز تهیه قره قروت با دوغ:
مواد لازم
دوغ ترش
طرز تهیه:
نحوه درست نمودن قره قروت با دوغ به این شیوه است که دوغ را باید روی حرارت کم ان قدر بجوشانید تا به غلظت برسد و رنگ ان قهوه ای شود . به همان نخو ان را نگهداری کنید .
طرز تهیه قره قروت شبرین (قارا بشکن )
این نوع از قره قروت فقط در استان چهار محال و بختیاری درست میشود و خاص این استان است . قره قروت شیرین را از اب پنیر درست میکنند . اب پنیر گوسفندی طعم بسیار خوشمزه تری دارد و ارزش غذایی ان هم بالاتر است .
پنیر لبنه کاله – 350 گرم
مشخصات
-
وزن350 گرم
-
ابعاد بستهبندی13 × 5.5 × 9 سانتیمتر
-
میزان چربینسبتا چرب
-
شکل پنیرقالبی
-
شماره پروانه بهداشت49/12168
-
سایر توضیحاتارزش غذایی هر سهم پنیر(20 گرم):
-
انرژی: 66.48کیلوکالی
طرز تهیه این نوع قره قروت بدین گونه است که اب پنیر گاوی یا گوسفندی را روی گاز می گذارند و فرصت می دهند تا چندین ساعت بجوشد و مرتب هم می زنند و در اخر به آن شیرین کننده هایی مثل اب شکر ، نبات ، عسل ، شیرع توت ، توت پودر شده و … میزنند . پس از اماده شدن ان را روی ارد پهن میکنند و ورز می دهن.
به شکل رشته های باریکی می برند و سپس ان خشک میکنند و رشته های خشک شده را خرد میکنند.
چند نکته راجع به درست کردن قره قروت در خانه :
زمان دریا مردن قرع قروت بر اساس میلتان می توانید به ان نمک بزنید
پس ازاینکه قره قروت خودش را گرفت و سفت شده ان را هم می توان در غذاهایی مثل قرمه سبزی و اش رشته استفاده کرد وهم اینکه ان را مثل سایر تنقلات مصرف کرد ولی زیاده روی نکنید .
قرع قروت بسیار تزش است پ ترشی زیاد باعث پایین امدن فشاز میشود پس در خوردن ان زیاده روی نباید کرد .
قره قروت را با اب پنیر هم می توانید درست کنید و طرر تهیه ان با اب پنیر دقیقا مثل روش اب ماست است .
بسیاری افراد قرع قروت لواشک را نیز درست کی کنند که لواشک ان هم بسیار خوشمزه و ترش است .
امکان درست کردن قره قروت با اب میوه های ترش مثل انار ، البالو ، نارنج و … نیز وجود دارد . طرز تهیه ان مثل روشهای بالاست .
طبع قرهقروت:
مزاج قره قروت سرد و خشک می باشد .
مصلح قره قروت
ادویه هایی با طبع گرم مثل زیره و سیاه دانه، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج قره قوروت میباشند.