چگونه کیک تولد درست کنیم؟
چگونه کیک تولد درست کنیم؟ تهیه کیک تولد یکی از اصلی ترین پروژه های روزهای تولد است که از روزها قبل نیاز به برنامه ریزی و سفارش به قنادی دارد. اما اگر خودتان کمی حوصله و خلاقیت به خرج دهید به راحتی می توانید یک کیک تولد خوش طعم و زیبا درست کنید.
آرد سفید گندم تستا – 900 گرم
کیک تولد یا کیک خامه ای از کیک های خوشمزه و پر طرفدار است . کیک خامه ای پای ثابت جشن های تولد است به تام کیک تولد نیز معروف شده است . اکثر ما کیک تولد را به قنادی سفارش می دهیم چون فکر میکنیم تهیه ان کتری سخت است و نیاز به مهارت زیادی دارد .
آرد سفید گندم گلستان – 900 گرم
درست کردن کیک تولد اصلا کار سختی نیست اگر در کیک پزی کمی سر رشته دارید و از انجام این سبک کارها لذت می برید ،
مقاله پیشنهادی:ارزانترین شیردوش برقی
خودتان برای تولد یکی از عزیزانتان این کیک را بپزید و تزیین کنید و لذت بیشتری از جشن تولد ببرید .این کیک را برای مهمانی ها ی دوستانه، عصرانه و .. نیز می توانید درست کنید و اگر این کبک را به دست خودتان بپزید با اطمینان کامل میگویم گه انرا بر کیک های قنادی ترجیح می دهید و دیگر این کیک را از بیرون تهیه نمی کنید .
هل سبز ممتاز شاد- 10گرم
مقاله پیشنهادی:قلاده سگ پاکوتاه
چرا در خانه کیک تولد درست کنم؟
کیک های خانگی سالم تر می باشند ، طعم بهتری دارند و از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه تر ند .می توانید محبت تان را به کسی که برای جشن تولدش کیک را اماده کرده اید
مقاله پیشنهادی:خرید ظرف مخصوص ته چین
بیشتر نشان دهید و قطعا او نیز سورپرایز خواهد شد .در این مطلب ما طرز تهیه کیک تولد یا خامه ای را به همراه تزیین و خامه کشی ان برای شما توضیح می دهیم .
هل سبز امپراطوری اکبر – 250 گرم
مقاله پیشنهادی:پفک هندی از کجا بخریم
مواد لازم جهت تهیه کیک تولد خانگی
میزان موادی که در این دستور استفاده میشود برای درست کردن یک کیک دو کیلویی است که برای حدود ۱۰ تا ۲۰ مهمان کافی است .
آرد ۲ لیوان (۲ پیمانه)
مقاله پیشنهادی:کانال لباس بارداری ارزان
شکر یک لیوان
تخم مرغ ۴ عدد متوسط
روغن مایع آفتابگردان حاوی ویتامین دی و ای لادن – 1.35 کیلوگرم
روغن ۳ قاشق غذا خوری
مقاله پیشنهادی:کهنه بچه متری چنده
وانیل یک قاشق چای خوری
هل یک قاشق چای خوری (دلخواه)
بیکینگ پودر دو قاشق مربا خوری
زعفران ساییده کمی
شیر نصف لیوان
آب یک چهارم لیوان
شکر سفید دولیتل – 2.7 کیلوگرم
گلاب یک چهارم لیوان( اب و گلاب با هم مخلوط شوند ، نیم پیمانه خواهد شد . گلاب در این دستور ضروری نیست و می توان ان را حذف کرد و به نکته : در تهیه این کیک روغن و شکر کمی به کار می رود زیرا خامه چرب و شیرین است .
همینطور به جای شیر ، اب جوشیده ولرم نیز می توان جایگزین کرد که اب کیک را سبک تر می کند .
شکر سفید فرهاد – 900 گرم
مواد لازم برای تزیین کیک تولد
تزیین کیک تولد یک امر شخصی است و می توانی. ان را ساده و بی تزیین سرو کنید ، یا با گل های خامه ای ، نوشتارها ، ژله ، گل های طبیعی و … کیک را زیبا کنید .اگر خودتان هیچ ایده ی برای تزیین کیک ندارید ما چند نوع تزیین را به شما آموزش می دهیم .خامه قنادی نیم کیلو تا یک کیلو ( میزان ان به تزیینی که روی کیک انجام می دهید بستگی دارد)
مغز گردو هیرشا – 250 گرم
موز یک عدد
مغز گردو نیمه خورد شده : نصف لیوان
شکلات تخته ای ۱۰۰ گرم
خامه صبحانه ۱۰۰ گرم
مغز گردو برتر – 150 گرم
رنگ خوراکی : به مقدار لازم ( زعفران یا آب چغندر را نیز می توانید استفاده کنید )
دراژه های شکلاتی رنگی، نقل های مرواریدی،شکلات چیپسی یا سنگ های شکلاتی و … اگر مایل باشید برای تزیین کیک می توان استفاده کرد .
زعفران سحرخیز – 4.608 گرم
دستور تهیه کیک تولد خانگی
مهمترین مسئله در کیفیت کیک اسفنجی پف کردن و اسفنجی شدن ان است . ابتدا ما نکات لازم را برای اسفنجی شدن و پف کردن کیک برایتان بیان می کنیم :
نوک قاشق چایخوری زعفران سابیده شده را با دو تکه یخ در یک ظرف بگذارید تا رنگ دهد و زعفران غلیظی درست شود.
زعفران درجه یک گرانجا – 1 گرم
سپس فر را با دمای ۲۰۰-۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کنید .۲ دو قاشق غذا خوری بکینگ پودر را با ارد مخلوط کنید و سه بار الک کنید .زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید و دقت کنید از زرده اصلا وارد سفیده نشود .سفیده را با یک سوم میزان شکر ، با دور تند همزن بزنید و انقدر باید هم بخورد تا پف کند و با بر عکس کردن ظرف نریزد و انرا در یخچال بگذارید تا اب نشود.
گلاب مرصاد – 1 لیتر
نکته سفیده را در ظرف پلاستیکی هم بزنید ، نتیجه بهتری دارد.
زرده ها را با وانیل و هل در یک جهت چرخش به مدت یک دقیقه با هم زن هم بزنید . سپس شکر را اضافه کنید و برای دو دقیقه یا بیشتر هم بزنید تا کشدار و کرم رنگ شود.
گلاب ربیع – 0.8 لیتر
حالا ۳ قاشق غذا خوری روغن را نیز درون زرده تخممرغ بریزید و در حدی که ترکیب شود با همزن هم بزنید .گلاب ، اب و شیر که این ترکیب یک لیوان است و زعفران را نیز درون ترکیب زرده تخممرغ بریزید و برای یک دقیقه هک بزنید تا مواد مخلوط و شکر حل شود . همزن روی دور کند باشد تا مواد به بیرون نریزید .
گلاب شفا – 0.4 لیتر
ارد را برای بار چهارم الک کنید و در چند مرحله بین ۴ تا ۵ مرحله ارام ارام به ترکیب زرده تخم مرغ اضافه کنید و با قاشق یا همزن خاموش در یک جهت بزنید و هنگامی که ارد با مواد ترکیب شد ، حدود ۲۰ ثانیه همزن را با دور کند روشن کنید و هم بزنید .
شکلات تخته ای کاکائویی باراکا – 2500 گرم
حالا با یک قاشق پلاستیکی یا چوبی در یک جهت سفیده تخم مرغ را با مواد کیک مخلوط کنید.حالا سفیده تخم مرغ را کم کم با قاشق پلاستیکی یا چوبی به ترکیب قبلی اضافه کنید.نکته : سفیده با سایر مخلوط کیم باید در حدی ترکیب شود که سفیده قابل تشخیص باشد . پس سفیده را زیاد در ترکیب کیک به هم نزنید تا با ان یکی شود زیرا با این کار پف کیک می خوابد .
رنگ خوراکی مایع آبی قرمز زرد بنفش صورتی سبز نیلیگون – 18 گرم بسته 6 عددی
حالا کیک را باید درون قالب بگذارید می توان کف قالب کاغذ روغنی گذاشت ، یا ابتدا چرب کنید و ارد پاشی کنید و در صورت در دسترس داشتن بهترین روش برای جدا شدن کیک از قالب ارده است و ان را با برس به کف و جداره قالب بزنید و کیک تان راحت جدا میشود.
بکینگ پودر تیتان – 130 گرم
برای درست کردن کیک اسفنجی قالب های عمیق گزینه بهتری هستند مثال قالب با عمق ۸ تا ۱۰ سانتی متری و قطر ۲۰ سانتی متری برای این حجم از مواد عالی است . پس از پخت این کیک را باید از وسط ببرید و وسط ان را خامه کشی کنید.اگر قالبتان کم عمق است مثال عمق ۴ سانتی متر و قطر ۲۰ تا ۳۳ سانتی متر ، باید دو کیک جداگانه درست کنید و سپس روی هم بگذارید .
خامه صبحانه کاله حجم 200 میلی لیتر
حالا کیک را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰ دقیقه قرار دهید و پس از این زمان مرکز ان را با خلال دندان امتحان کنید اگر مایه کیک به ان نچسبید یعنی پخته است . ان را بیرون آورده اجازت دهید در محیط آشپزخانه خنک شود.
نکته : درجه فر در برخی از فرها ممکن است کمتر یا بیشتر باشد .اگر کیک را یک شب بیرون بگذارید تا بیات شود برای خامه کشی بسیار خوشمزه خواهد شد .
خامه صبحانه پاک – 200 گرم
تزیین کیک تولد خانگی
آماده کردن خامه قنادی برای کیک تولد خانگی
خامه قنادی را از لوازم قنادی یا سوپر مارکت ها ی بزرگ خریداری کنید . ترجیحا نصف خامه قنادی چرب و نصف آن نیمه چرب باشد .هر چه چربی خامه بیشتر باشد ، فرم گیری ان بهتراست و برای روکش کیک ،خامه هایی که ببشتر از۳۰ درصد چربی دارند را خریداری کنید .
برای فرم گرفتن خامه قنادی به موارد زیر دقت کنید:
خامه در جای خنک باید هم زده شود ، زیرا گرما خامه را سل میکند و مانع از فرم گیری خامه شوید .هنگام هم زدن خامه در فصل تابستان یک ظرف اب سرد یا یخ زیر کاسه خامه قرار دهید .هنگامی یخ خامه باز شد و خامه همچنان سرد سرد است و برفک دارد ، ان را فرم دهید . اگر خامه یخ زده را فرم دهید فرم کاذب می گیرد کمی بعد شل میشود و در ضمن هم زن نیز توانایی همزدن ان را ندارد. البته خامه گرم و شل نباشد .
خامه را باید تا زمانی که رد پره های همزن روی ان بماند هم زد . خامه زیاد هم نباید هم زده شود زیرا شل میشود و فرم اش خراب میشود . برای فرم گیری خامه را اول ۲ دقیقه با دور متوسط و سپس دور تند بگذارید تا شکل بگیرید. خامه را در ظرف شیشه ای و استیل هم بزنید . پره های همزن سرد ، تمیز و خشک باشند . برای فرم گرفتن خامه ان را حدودا باید ۵ دقیقه در یک جهت هم زد . (البته بستگی به قدرت همزن نیزدارد )
اگر قصد دارید فقط کیک را روکش خامه بزنید و با گاناش ، شکلات چیپسی ، گل طبیعی ان را تزیین کنید نیم کیلو خامه نساز است . ولی اگر می خواهد با ماسوره و خامه ان را تزیین کنید به یک کیلو خامه احتیاج دارید .خامه را بیشتر از میزانی که نیاز دارید هم نزنید زیرا خامه فرم گرفته اگر داخل فریزر برود دیگر برای تزیین کیک به کار نمی اید و فقط برای دسر و بستنی مناسب است.
آماده کردن شربت برای درست کردن کیک تولد خانگی
برای اینکه کیک تولد حالت نرم داشته باشد به شربت نیاز داریم برای درست کردن شربت مواد زیر را نیاز دارید:
برای اینکه خامه روی کیک بنشیند و کیک نرم شود باید یک شربت روی سطح کیک بمالید.شربت را با مواد زیر درست کنید :
۳ قاشق غذا خوری پُر شکر
یک سوم لیوان آب
یک قاشق مربا خوری زعفران آب کرده (دلخواه)
این مواد را مخلوط کنید روی شعله بگذارید تا شکر حل شود و ذوب شود . شربت شما اماده است و باید اجازه دهید تا خنک شود سپس روی کیک استفاده کنید.
مراحل قرار دادن لایه های کیک تولد
اول کیک را از وسط با چاقو اره ای ببرید ممکن است دو یا سه لایه شود ، روی این برش های کیک را با خلال دندان چند تا سوراخ بزنید تا شربت به همه جای کیک نفوذ کند .اولین لایه را روی یک سطح صاف بگذارید ، سپس ۴ تا ۵ قاشق غذا خوری بریزید تا در همه کیک این شربت به صورت یکنواخت پخش شود.
حالا با ابزار مخصوص یا یک چاقوی پهن یا کاردک خامه را روی سطح کیک صاف منید ، روی ان گردو یا موز حلقه شده بریزید.لایه بعدی را به همین منوال اماده کنید و به همین ترتیب سایر لایه ها را اینگونه شربت بریزید و خامه کشی کنید و موز و گردو روی ان بگذارید به جز لایه اخر .
سپس لایه اخر را کامل خامه کشی کنید تا سطح ان صاف شود و بدنه کیک را نیز خامه کشی کنید .کیک را حدود ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا خامه خودش را بگیرد و اماده تزیین شود . اگر وقت ندارید نیم ساعت درون فریزر قرار دهید .حالا کیک شما اماده است و فقط کار تزیین ان باقی مانده است.
تزیین کیک تولد
در این مطلب ما می خواهیم کیک خامه ای خانگی درست کنیم نه یک کیک با تزیینات خاص و حرفه ای . پس اگر سطح کیکتان زیاد صاف نشده است مشکلی نیست .
یک قیف و ماسوره موج دار را بردارید و درون ان خامه ریختع و اطراف کیک یا روی ان را با خامه موج دار بپوشانید و سطح کیک را با گاناش یا دراژه رنگی ، چیپس شکلاتی و …. تزیین کنید .
ماسوره گل رز و شکوفه را روی قیف بزنید و روی کیک گل های شکوفه ای یا رز های رنگی درست کنید .
یا اینکه روی ان گاناش به هر رنگی که دوست دارید بریزید که از کیک سر ریز شده است و چکه می کند . با شکلات و دراژه های رنگی نیز می توان سطح کیک را تزیین کرد .
تزیین کیک تولد با گاناش
طرز تهیه گاناش :
برای درست کردن گاناش مقدار برابر خامه صبحانه و شکلات تخته ای نیاز دارید. یا اگر می خواهید خیلی غلیظ شود هر چه خامه دارید ۲ برابر شکلات بزنید.
گاناش را با خامه صبحانه و شکلات تخته ای درست می کنند . اگر دوست دارید گاناش غلظت زیادی داشته باشد ، ۲ برابر خامه شکلات استفاده کنید .
خامه را روی شعله متوسط بگذارید و مرتب هم بزنید تا به جوش اید . سپس شعله را کم کنید ، شکلات تخته ای را به ان اضافه کنید تا اب شدن شکلات هم بزنید.
هنگامی که گاناش از دما افتاد یعنی اگر انگشتتان را داخل ان بردید و نسوخت ، پس برای تزیین روی کیک آماده است .